Виборча комісія визнала Романа Киценка депутатом

Виборча комісія визнала Романа Киценка депутатом

Роман Іванович має змінити у міській раді Тамару Гординську, яка оголосила про дострокове припинення своїх депутатських повноважень.

20 вересня відбулося засідання Кобеляцької територіальної виборчої комісії. Його "родзинкою" стала відсутність голови комісії Лілії Песиголовець. Вона скликала засідання на 23 вересня, вважаючи дане зібрання нелегітимним. При цьому Лілія Володимирівна посилалася на статтю 36 Виборчого кодексу України, де написано, що засідання комісії скликає її голова. І лише в разі відсутності такого керівника - заступник чи секретар.

Між тим у тій же статті того ж кодексу чорним по білому написано, що "…На письмову вимогу третини складу виборчої комісії голова виборчої комісії або його заступник зобов’язаний скликати засідання комісії не пізніше наступного дня після отримання такої вимоги».

Саме цим і керувалися ті члени комісії, які зібралися 20 вересня. Адже у них на руках був лист-звернення шести членів комісії із вимогою скликати засідання.

Головою засідання обрали Олександра Спицю. Він оголосив, що засідання потрібно провести швидко і продуктивно. А саме - оголосити кандидатом у депутати міськради наступного після Гординської у списку партії "Слуга народу". Цим "наступним" є фермер Роман Киценко. Він був присутнім на зібранні.

Досить швидко члени комісії одноголосно проголосували за те аби Роман Киценко був визнаний кандидатом у депутати.

А далі виникла пауза. Роман Киценко одразу подав письмову заяву про те, що він бажає стати депутатом. Як пожартував Спиця:

– Роман вже три таких заяви писав.

По законодавству у Киценка є 20 днів для того, щоб або оголосити про бажання отримати депутатський мандат або відмовитися від цього. Він зробив це негайно.

Але у членів комісії виникли питання про подальшу роботу. Адже у порядку денного не було питання про задоволення заяви Киценка і оголошення його депутатом. Для цього потрібно було скликати нове засідання. І оголошувати про це за добу.

Тоді члени комісії Олександр Спиця та Аліна Панасенко запропонували інший варіант. І його одразу втілили в життя. Шість членів комісії знову написали заяву про скликання засідання. І воно розпочалося через сорок хвилин після першого.

Перед початком голосування за те аби Романа Киценка визнали депутатом, секретар комісії Людмила Салогуб попросила колег ставитися до цього відповідально і свідомо.

Всі проголосували за те, щоб Киценко став депутатом. Представити його на сесії, як повноцінного депутата доручили Олександру Спиці.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
20 вересня 2022, 20:29 | Кобеляки | Політика

1. микола козак / 22 вересня 2022, 16:01 Цитувати
Ну звісно , що бувший секретар райкому КПРС діяв в стилі комуністичному де вирішувалось , як і звикли секретарі райкомів без якогось там недолугого законодавства.Та і що робити Спиці , повинен відпрацьовувати , що його тримають на посадах і він буде служити не задумуючись.Цікаво , а чим же закінчилась історія з підробленим підписом , невже нічим ?
2. Filon / 22 вересня 2022, 18:18 Цитувати
1.микола козак
«Цікаво , а чим же закінчилась історія з підробленим підписом , невже нічим ? »

Наскільки мені відомо історія ще не закінчилась. Вона отримала несподіване продовження. Конкретніше, йдеться про перевірку і наступне кримінальне провадження по факту передачі громадянином Копельцем О.О. підробленого документу в НДКЦ. По простому Санич взяв і зробив копію заяви Гординської і поставив туди підроблений підпис.Хоча це інфа із одного джерела. Так що потрібно ще перевіряти.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.