Депутати запланували «розгородити» площу і «повалити» Копельця

Депутати запланували «розгородити» площу і «повалити» Копельця

Про наміри депутатської більшості в Кобеляцькій міській раді стало відомо в понеділок, 19 вересня, під час засідання постійних комісій міськради.
Під час засідання кобеляцькі депутати обговорили питання, що будуть винесені на позачергову сесію.

Вони планують заслухати звіт керівників двох комунальних підприємств — Ніни Ясинської, яка керує Бюро технічної інвентаризації, та Олександра Шуліки, директора парку «Нижньоворсклянський».

Виступаючи перед колегами на засіданні комісій, а Ніна Ясинська, як відомо, є депутатом міськради, Ніна Анатоліївна поскаржилася, що, у зв’язку з війною, підприємство переживає фінансову скруту. Грошей із бюджету на підтримку не просила, але запропонувала активніше користуватися послугами саме комунального підприємства.

Олександр Шуліка, у свою чергу, розповів, що протягом поточного року чотири інспектори, які працюють у парку, вилучили 11 кілометрів сіток, 28 човнів та склали 28 протоколів на браконьєрів та інших порушників. Риби вилучили 750 кілограмів. Порушникам нарахували 353 тисячі завданих довкіллю та державі збитків.

Депутат Микола Андрієнко поцікавився, скільки ж із цих нарахованих збитків реально виплачено. І почув у відповідь — жодної копійки.

Олександр Шуліка чесно визнав, що за багато років його керівництва в якості компенсації нанесених збитків лише один із порушників заплатив 9 тисяч гривень. Але він наголосив, що це не є провиною працівників парку, адже вони не є установою, котра має право стягувати збитки.

Також депутат Андрієнко підняв проблему так званих «перевертнів». Мова йде про свиней, взятих із дикої природи та вирощених у фермерських господарствах чи приватних мисливських господарствах. Поросят підрощують, вигодовують і випускають назад — «на природу». А це є кричущим порушенням природоохоронного законодавства. Такі «перевертні» потім завдають серйозних збитків аграріям. А в поточному році, у зв’язку із забороною на полювання, розмір збитків, завданих такими напівдикими свинями, може зрости у геометричній прогресії.

Директор «Нижньоворсклянського» наголосив, що ні він, ні його підлеглі «перевертнів» не вирощують.

Окрім цього, депутати проголосували за те, аби розглянути на сесії питання щодо розблокування для безперешкодного проїзду автотранспорту площі Перемоги в Кобеляках. У свій час бетонні блоки на проїжджу частину поклали із «легкої руки» міського голови Олександра Копельця. То був один із способів боротьби з коронавірусом.

Таку пропозицію озвучив Анатолій Таранушич. Його у своєму виступі підтримав Микола Попик.

Та головне питання повсітки денної було озвучене у «Різному».

Депутат Василь Кіптілий запропонував винести на сесію питання про висловлення недовіри міському голові Олександру Копельцю. Він аргументував свою пропозицію тим, що міський голова не виконує покладених на нього законодавством повноважень, а також систематично порушує права громадян. При цьому мова йшла не лише про порушену прокуратурою кримінальну справу, в якій Копелець фігурує в статусі обвинуваченого. Мова йде про так звану «асфальтну» справу. Нагадаємо, що ще в 2017 році міський голова підписав документи про виділення майже 400 тисяч гривень фірмі «Інтера-Строй». Згідно із проектною документацією, асфальт мали укласти на одних вулицях, а заасфальтували зовсім інші.

Окрім того, Кіптілий нагадав про незаконні рішення Копельця про стягнення, накладені на керівника Кобеляцького центру первинної медицини любові Коломієць. Тоді любов Афанасіївна звернулася до суду і виграла обидва позови.

Два суди щодо незаконних рішень міського голови виграв і житель Кобеляк Олександр Андрейко. Йому у свій час Копелець відмовив у виділенні коштів на лікування сина.

Також Копелець незаконно звільнив із роботи завідуючого земельним відділом міськради ВІталія Миркала. Суд поновив чиновника на посаді і зобов’язав міськраду виплатити йому 186 тисяч гривень.

Нагадав Кіптілий і про призначення Копельцем без депутатського рішення старост. Це, на його думку, є черговим підтвердженням того, що міський голова регулярно перевищує повноваження, дані йому законом.

Кіптілий наголосив у своєму виступі, що всі факти, наведені ним, підтверджені документально, конкретніше — судовими рішеннями.

Згадав депутат і про те, що кілька місяців тому Апеляційний суд на два тижні відсторонив Копельця від роботи. Але той проігнорував судове рішення і продовжував керувати міськрадою із свого службового кабінету. Це підтверджено протоколами, що склали поліцейські.

На думку Кіптілого, згаданих фактів цілком достатньо для того, аби проголосувати за висловлення недовіри міському голові Олександру Копельцю.

А секретар міськради Володимир Жуков нагадав, що протягом багатьох місяців головування Копельця не проводилися сесії міськради, на яких депутати мали розглядати земельні питання. Тільки-но міського голову було відсторонено від роботи, як сесії почали збирати.

Присутні погодилися із аргументами колег і проголосували за те, щоб винести на розгляд питання про висловлення недовіри міському голові.

 

P.S. 21 вересня депутати зібралися на сесію, але ні недовіри не оголосили. ні площу не розгородили...

22 вересня 2022, 12:59 | Кобеляки | Політика

1. Ayaks / 24 вересня 2022, 19:31 Цитувати
Ось тут і вилізла справжня причина останнього приступу активності депутатів: дороги, Коломієць, старости, Миркало, Андрейко, поки все це відбувалось, це не сильно хвилювало депутатів, але от в кінці проскочило - "нагадав, що протягом багатьох місяців головування Копельця не проводилися сесії міськради, на яких депутати мали розглядати земельні питання. Тільки-но міського голову було відсторонено від роботи, як сесії почали збирати." От і причина. Абсолютно не є секретом, що Копелець разом з депутатами тривалий час різали, кромсали і ділили землю. Звісно, Санич найбільше кого необділяв, так це себе і своїх покровителів, але і депутати, в т.ч. так званої опозиції, чи то більшості, отримували свою частку. І тривалий час, хоч і не без скандалів, така система функціонувала, але в якийсь момент Копелець перестав ділитись, що стало цьому причиною - ?. Але відомий результат - відсторонення, і питання недовіри.
Все просто - немає поганого Копельця і хороших його противників, і разом з тим і наоборот - немає хорошого Копельця і поганих..., ну ви зрозуміли. Є декілька (навіть не дві, а 4-5 мінімум) банд, які періодично формуючись в об’єднання різної конфігурації, ведуть війну за майно/гроші/землю, колись району, а тепер громади. І кожна з них мріє самостійно набивати кармани, але так як інші заважають, доводиться ділитись. Головне, щоб процес не зупинявся. А останні місяці все призупинилось - ось Вам і результат.
P.S. Зверніть увагу, серед причини відставки, не прозвучала ще одна - мусорна. Уже місяць, як більшовики взяли Смольний, тобто, вибачаюсь - відсторонили Копельця і посадили Жукова в його крісло. Місяць. А мусор, як сипався в лісі, так і сипеться далі. І немає ні активістів, ні журналістів, ні правоохоронців. Все, вже невоняє? Тепер пахне? А писали ж - нічого складного - раз, і повіз в Горішні Плавні. Не на часі питання? План роботи на найближчі півроку - як прибрати бетонний блок з площі?

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.