Вулиця Шевченка стала ошатнішою

Вулиця Шевченка стала ошатнішою

Якщо конкретизувати, то мова поки що йде лише про фасад однієї з будівель Аграрного ліцею. Протягом десятків років вона лякала перехожих своїм зовнішнім виглядом. Зараз картина змінилася докорінно.

Про те, що будівля одного із навчальних корпусів Аграрного ліцею знаходиться в аварійному стані, ми повідомляли ще кілька місяців тому. Фасадна стіна, та, що виходить на центральну вулицю міста, почала буквально розвалюватися. Та й до того будинок, м’яко кажучи, не тішив очі ні місцевих жителів, ні гостей міста.

Та ось днями будівля кардинально змінилася. Між тим, директор закладу Таміла Шевченко говорить, що це є лише початком ремонту. За її словами, провести ремонтні роботи вдалося власними силами, при активній допомозі кількох місцевих підприємців.

Таміла В’ячеславівна розповідає:

— Ремонту ця будівля, яка є історичною для Кобеляк, очікувала ледве не з дня заснування ліцею. Коли я очолила заклад, то, безумовно, звернула увагу на її жалюгідний вигляд. Але зрозуміло, що в період війни коштів у державному та обласному бюджетах на проведення подібних робіт не вистачає. Тому вирішили зробити ремонт самотужки. Звернулися за допомогою до кобеляцьких бізнесменів. Вони охоче погодилися допомогти. Мирослав Муха допоміг будівельними матеріалами. І навіть сказав, що дуже очікував цього моменту. Адже, за його словами, йому було трішки ніяково за такий непривабливий вигляд будівлі, розташованої в самому центрі Кобеляк. Також матеріалами допомогли із агрофірми «Добробут», а підприємець Дмитро Лісний, чия бригада виконувала роботи, частину із них провів на безоплатній основі.

Так виглядав корпус до ремонту

За словами Таміли Шевченко, проект реконструкції будівлі вже виготовлений. Вона сподівається, що по закінченню війни він буде оперативно втілений у реальні будівельні роботи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
8 жовтня 2022, 10:21 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.