Прокуратура Полтавщини подала до суду з позовом проти ліквідації спортивної школи

Прокуратура Полтавщини подала до суду з позовом проти ліквідації спортивної школи

У травні 2021 року рішенням сесії Великобагачанської селищної ради без погодження з Міністерством молоді та спорту України ліквідовано Великобагачанську дитячо-юнацьку спортивну школу.

У закладі діяло 5 секцій (з футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, легкої атлетики), які відвідувало понад 300 неповнолітніх. 

Рішення, прийняте органом місцевого самоврядування, порушувало гарантовані Основним Законом права дітей на освіту.

Окрім цього, з початком війни в Україні Великобагачанська територіальна громада стала прихистком для людей, які тікали із зони бойових дій. На момент подання позову серед вимушених переселенців налічувалося 357 дітей. Тож функціонування спортивної школи на території громади – це можливість оздоровлення, фізичного розвитку та змістовного дозвілля, адже спортивна підготовка підростаючого покоління – спортивне майбутнє України.

З метою поновлення прав дітей Полтавська обласна прокуратура звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом, який наразі задоволено – рішення вказаної селищної ради визнано протиправним та скасовано. Триває час на апеляційне оскарження.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури
12 жовтня 2022, 12:50 | Велика Багачка | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.