Коли в Кобеляках розпочнеться опалювальний сезон

Коли в Кобеляках розпочнеться опалювальний сезон

Із цим запитанням ми звернулися до Володимира Жукова, котрий нині фактично керує Кобеляцькою громадою. На жаль, Володимир Володимирович не зміг назвати точної дати. Він сказав:

– Фізично і юридично ми готові до того аби почати опалювати бюджетні заклади. Усі без виключення установи, і освітні, і медичні, і заклади культури, готові до цього. Проведені підготовчі роботи, набраний персонал. Але ж усі ми знаємо і враховуємо і ситуацію в державі. Зараз війна, і ворог цілеспрямовано пробує знищити усю інфраструктуру. Тому ми зараз чекаємо особливого розпорядження від обласної військової адміністрації. Тільки-но розпорядження буде, одразу розпочнемо опалювальний сезон.

Володимир Жуков звернувся до жителів громади із проханням розуміти труднощі сьогодення, наголосивши, що цьогоріч потрібно бути готовим до перебоїв і з опаленням, і з електроенергією, і з водою.

Він конкретизував:

— У понеділок вороги обстріляли з усіх виждів зброї всю Україну. Виникли проблеми з електропостачанням, а як наслідок — і з водопостачанням. Люди почали телефонувати. Скаржилися, що електроенергія з’явилася, а води немає. Ми оперативно відреагували. Дійсно, проблема була. Деякі насоси на артсвердловинах не увімкнулися автоматично. Виїхала бригада, насоси увімкнули. Але ж, люди добрі, зрозумійте і ви, що проблеми виникатимуть постійно, доки ми не переможемо і не закінчиться війна. Тому вдома потрібно мати хоча б запас води. Так, це незвично, можливо, для когось дико. Але так буде. Повторюся, ми живемо в умовах війни. Це в мирний час можна було говорити про якусь бездіяльність, чиюсь безалаберність. Зараз усі служби працюють, але вони не всесильні.

Між тим, згідно із прийнятих в Україні правил, рішення про початок опалювального сезону приймають самі органи місцевого самоврядування в разі, якщо  протягом трьох днів середньодобова температура повітря становитиме +8°С та нижче.

У кобеляцькій метеостанції, куди ми звернулися за консультацією повідомили, що поки що в Кобеляках протягом трьох днів середньодобова температура нижче восьми градусів по Цельсію не опускалась.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
13 жовтня 2022, 18:51 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.