Майже 500 домогосподарств отримають фіндопомогу

Майже 500 домогосподарств отримають фіндопомогу

Працівники Кобеляцької міської ради та представники благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Полтава» завершили спільний проєкт, повідомляє прес-служба ОТГ.

У рамках проєкту під назвою «Фінансова та житлова допомога для вразливих домогосподарств в Україні» із 26 вересня по 3 жовтня спеціалісти фонду побували у всіх старостинських округах Кобеляцької громади. Представники «Карітас Полтава» провели реєстрацію переселенців, які мають інвалідність, тяжкі захворювання, багатодітні родини. Також до списків включили вагітних жінок, матері з дітьми до 3-х років, одиноких людей яким виповнилося більше 60 років. Ці категорії внутрішньо переміщених осіб мають отримати компенсацію на сплату комунальних послуг та придбання дров на опалювальний період.

Загалом на таку допомогу можуть розраховувати близько 500 домогосподарств, де проживають переселенці та котрі зареєструвалися в благодійній організації.

Благодійний фонд компенсуватиме ВПО витрати на комунальні послуги протягом п’ятимісячного періоду. Загальна сума фінансової допомоги становить 16 200 гривень. За інформацією Кобеляцької міськради, кошти надходитимуть двома траншами. Першу виплату переселенці мають отримати наприкінці жовтня. Далі відбудеться моніторинг доцільності використання коштів. У 2023-му переселенцям надійде друга виплата, котра покриє останні два місяці опалювального періоду. Сума коштів буде розрахована пропорційно місяцям.

Учасниками благодійної програми стали переселенці, котрі мешкають у Кобеляцькій, Білицькій, Ромоданівській і Диканській ОТГ та в Полтаві.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
17 жовтня 2022, 15:39 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.