На період війни про землю можна забути

На період війни про землю можна забути

Звичайно, мова йде виключно про оформлення документів.

Уже майже дев’ять місяців Україна живе в умовах війни, розв’язаної російською федерацією. Умови військового стану внесли свої корективи у всі без виключення сфери суспільного життя. У тому числі і в земельні відносини.

Між тим, життя продовжується. І багатьох жителів Кобеляцької громади цікавить, чи зможуть вони якщо не отримати ту чи іншу земельну ділянку, то хоча б дооформити документи на неї.

Як повідомили нас у землевпорядному відділі міськради, на жаль, вирішення всіх питань, пов’язаних із обігом земель сільськогосподарського призначення, «заморожено» до завершення війни і скасування воєнного стану.

Днями міські депутати прийняли рішення з цього приводу. Це відбулося на сесії від 18 жовтня поточного року.

Депутати проголосували за те, щоб (цитата): «На період дії воєнного стану призупинити розгляд заяв громадян щодо безоплатної передачі земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації».

Окрім того, всі документи, пов’язані із отриманням землі, а в основному мова йде про технічну документацію, будуть передані в центр надання адміністративних послуг, а потім їх віддадуть громадянам.

Як пояснив редакції один із землевпорядників, працівники міськради будуть обдзвонювати жителів громади і пропонувати їм забрати техдокументацію на землю.

Чоловік підкреслив:

— Вартість виготовлення проекту землеустрою становить близько п’яти тисяч гривень. У міськраді зараз зберігаються сотні таких проектів, які, по суті, належать людям, котрі заплатили за них свої гроші. До завершення періоду воєнного стану ніхто ці проекти розглядати не буде. А раптом із ними щось станеться? Пожежа, влучання ракети в адмінбудівлю. То буде логічніше і безпечніше, якщо ці документи залишаться в громадян. А тільки-но відмінять воєнний стан, протягом місяця всі ці проекти будуть затверджені.

Для того, щоб забрати свої земельні документи, кожен бажаючий може з’явитися в ЦНАП, що знаходиться в Кобеляках у будівлі «старої» міськради і написати заяву. Звичайно ж, із собою потрібно мати документи, що підтверджують особу, тобто паспорт.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
30 жовтня 2022, 10:53 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.