11 новеньких «Сітроенів» приїхали в Кобеляки

11 новеньких «Сітроенів» приїхали в Кобеляки

Автомобілі будуть використовуватися співробітниками місцевого відділення Укрпошти, як пересувні відділення зв’язку.

Подія, яка сталася в п’ятницю, 14 жовтня, є для кобеляцьких поштарів надзвичайно приємною. У цей день у дворі місцевого відділення зв’язку вишикувався цілий автопарк. У Кобеляки прибули новенькі автофургони на базі Сітроен Берлінго. Їх будуть використовувати, як пересувні поштові відділення. Ці автомобілі курсуватимуть по тих населених пунктах, де немає стаціонарних поштових відділень. А обслуговуватимуть вони не лише Кобеляцькі та Білицьку, а ще й Новосанжарську і Решетилівську (частково) громади.

Тендер на їх придбання був оголошений ще в 2021 році. Тоді його виграла столична компанія VIDI. Загальна сума угоди склала 1,3 мільярда гривень, що стало рекордом для автомобільного ринку України за всю історію його існування. За цю астрономічну суму Укпошта придбала 1860 автомобілів Citroеn Berlingo L2 Worker.

Актуальна генерація Сitroen Berlingo випускається з 2018 року та є доволі новим автомобілем.

Крім того, «Берлінго» значно простіша й зручніша у використанні, у порівнянні з автомобілями, якими раніше користувалися поштарі.

Citroёn Berlingo побудований на оновленій платформі концерну Stellantis, а також пропонує 19 систем допомоги водієві та 4 технології для зв’язку.

В Україні автомобіль оснащується двома типами трансмісії: дизелем 1.6 HDi з механікою та дизелем 1.5 BlueHDi з 8‑ст. АКПП серії EAT8. Проте, новинка може мати два типи кузова — L1 (4,4 м) або L2 (4,75 м) та доступна в п’яти й семимісному виконанні.

Двигун працює на дизельному паливі. Заявлена виробником витрата палива — 5 літрів на 100 кілометрів.

Купили автомобілі не так і дешево, як на той час — за 679 тисяч гривень. Хоча продавець включив у суму досить багато додаткових опцій. Це — вартість матеріалів та робіт для трансформації автомобілів, додаткового обладнання, брендування, гарантія на 5 років, ремонт і технічне обслуговування кожного автомобіля протягом 150 тисяч кілометрів за принципом «full-service», розвезення автомобілів автовозами постачальника по всій території України, їх постановка на облік у органах МВС України та інші накладні витрати, пов’язані з виконанням зобов’язань за контрактом.

Зараз такий автомобіль у салоні коштує близько 800 тисяч гривень.

Любов Голтвянська, керівник одного з місцевих підрозділів Укрпошти, не приховувала свого задоволення «обновкою». Вона вважає, що нові пересувні «міні-пошти» додадуть зручності як самим поштарям, так і їх клієнтам.

Голтвянська пояснила:

— Наші водії — у захваті. Дівчата-співробітниці — теж. Нарешті вони не мерзнутимуть взимку. У цих машинах є все для комфортної роботи. Вони їздитимуть по всіх селах, навіть найменших від одного до трьох разів на тиждень. І наші працівники зможуть людям надавати всі види послуг, які надає звичайна пошта — від оплати за комуналку до торгівлі товарами широкого вжитку. Із старостами ми вже домовляємося про те, щоб були визначені місця, куди приїжджатимуть і працюватимуть пересувні відділення.

Коли буде розроблений остаточний графік роботи пересувних відділень Укрпошти у різних населених пунктах Кобеляцької та Білицької громад, то ми оприлюднимо його у всіх версіях «ЕХО».






Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
28 жовтня 2022, 15:48 | Кобеляки | Суспільство

1. микола козак / 28 жовтня 2022, 17:52 Цитувати
Така радість буде не довгою , тепер конверт вартуватиме гривень двісті , тож сітроенам небуде чого возити.Що на укрпочті , що на новій почті суцільна обдираловка.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.