У Білицьких школах тепло, у кобеляцьких — ні

У Білицьких школах тепло, у кобеляцьких — ні

Попри всі обіцянки та сподівання, опалювальний сезон із 1 листопада розпочався далеко не скрізь.

У навчальних закладах Білицької громади, за словами керівника тамтешнього гуманітарного відділу Івана Данька, опалювальний сезон розпочався і триває планово.

Іван Борисович конкретизував:

— Обігрівати школи ми планували із 1 листопада, після завершення осінніх канікул. Усе так і відбулося. Скажу більше, там, де встановлені і працюють котли на твердому паливі, опалювальний сезон ми розпочали ще з 15 жовтня. Із 1 листопада почали гріти заклади, у яких встановлені системи, що працюють за рахунок природного газу. Якщо не вірите, то можу сміливо запрошувати в будь-який навчальний заклад у будь-який робочий день. Усе працює, все гріє. Колеги із Кобеляк, приміром, до нас зачастили. Звичайно, не для того, щоб перевірити нашу роботу чи погрітися. Приїжджають, щоб вивчити наш досвід використання твердопаливних котлів. Ніяких секретів не тримаємо, про все розповідаємо.

Цікаво, що в Кобеляках є і власний, досить вдалий досвід використання альтернативних газу видів палива. Протягом трьох років три міські, а також школи в Світлогірському і Придніпрянському користувалися котлами, що працювали на відходах місцевого деревообробного підприємства «Зоря».

Але вже восени із коридорів влади почала надходити інформація, що кобеляцькі чиновники вирішили обігрівати навчальні заклади за допомогою газу. Але зрештою знову повернулися до варіанту з альтернативним паливом.

У всякому випадку, керівник відділу освіти Наталія Коваль повідомила, що в Придніпрянську школу такий котел будуть купляти (від автора: найцікавіше, що таке обладнання в згаданій школі вже стояло. І було встановлене безкоштовно).

А виконуючий обов’язки міського голови Володимир Жуков визнав, що проблеми із стартом опалювального сезону в школах таки існують, висловив сподівання, що вже до кінця цього тижня, а саме до четверга, 10 листопада, вони будуть усунуті.

Про це ж редакцію повідомив і Юрій Тєрніков, власник підприємства «Зоря». Також він підтвердив, що для обігріву міських та інших шкіл будуть використовуватися встановлені ним кілька років тому котли, а в якості палива — відходи виробництва, тобто тирса, дерев’яні цурпалки тощо.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
10 листопада 2022, 13:52 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.