Ротаріанці подарували міській школі електрогенератор

Ротаріанці подарували міській школі електрогенератор

Це дасть змогу  частково продовжувати навчальний процес навіть у разі відсутності електроенергії в мережі.

На жаль, кобелячанам, як і всім українцям, доводиться звикати до нових, досить суворих реалій житті в умовах широкомасштабної війни. Одна із проблем, котру всі уже відчули,  – відсутність   електроенергії, через пошкодження генеруючих об’єктів та розподільчих ліній внаслідок ракетних ударів ворога.

У зв’язку із цим українці, як звичайні громадяни, так і організації та установи, почали масово скупляти електрогенератори, котрі працюють на бензині чи дизельному паливі. Як наслідок, ціни на відповідне обладнання миттєво виросли в кілька разів. І далеко не завжди організація чи установа має можливість придбати електрогенератор. Особливо ця проблема актуальна для навчальних закладів. Адже навчальний процес у школах і дитсадках продовжується.

Саме тому директор міського ліцею №2 Олена Стаднікова і назвала справжнім скарбом потужний бензиновий генератор, який у навчальний заклад привезли в якості подарунка учасники місцевого відділення міжнародної організації Ротарі-клуб. За словами керівника закладу, обладнання будуть залучати для того, щоб продовжувати навчальний процес у молодший класах.

Голова організації ротаріанців Анатолій Таранушич у невеличкому виступі відзначив, що зараз усі українці переживають історичний і дуже страшний момент – війну із російськими загарбниками. І завданням благодійної організації є допомогти тим, хто цього потребує. У тому числі, і найбільшій у Кобеляцькій громаді школі.

Катерина Скрильник, яка зараз виконує обов’язки президента кобеляцького Ротарі-клубу, наголосила, що зараз завданням влади є будівництво в школі бомбосховища.

Також вона відзначила роботу, проведену учасником клубу Віктором Попругою, який займався підготовкою документів для отримання гранту на придбання електрогенератора.

Генератор, що ротаріанці привезли в школу, має потужність 6,6 кіловат. Цього достатньо, щоб забезпечити електроенергією комп’ютерні системи в молодших класах.

Між тим, як відомо, навчальний процес у кобеляцьких школах із 1 листопада, як було обіцяно представниками влади, не розпочався. Причина – система опалення так і не почала діяти.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
10 листопада 2022, 19:40 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.