Кобеляцькі дороги посипатимуть турецькою сіллю

Кобеляцькі дороги посипатимуть турецькою сіллю

Цікаво, що в 2022-му воєнному році кобеляцькі комунальники закупили цей обов’язковий для посипання автодоріг інгредієнт дешевше, аніж  у спокійному 2021-му.

Через війну українським комунальним та шляховим організаціям доводиться купляти імпортну сіль  для посипання доріг у зимовий період. Адже зараз на Донбасі, звідки традиційно постачали цю сировину, тривають бої.

Та не дивлячись на такі дійсно форс-мажорні обставини, без солі кобеляцькі комунальники, а з цим і дороги, не залишилися. Більше того, сировина суттєво подешевшала, у порівнянні з минулим роком.

У 2021-му підприємство «Водоканал Плюс», згідно із відкритими даними із платформи державних закупівель Прозорро, придбало 20 тонн солі за 250 тисяч гривень.

Зараз закупівля була виставлена на аукціон. У торгах за право постачати сіль кобеляцьким комунальникам взяли участь чотири учасники. Перемогло підприємство «Аріал Альянс» із пропозицією 2019 тисяч гривень за 20 тонн солі.

Сіль уже привезена і складована на території «Водоканалу Плюс».

За словами Сергія Ткаченка, нещодавно призначеного керівника підприємства, комунальники мають намір придбати ще 120 тонн піску для виготовлення суміші по посипанню доріг.

Зважаючи на минулорічні залишки піску, є сподівання, що такої кількості піску та солі вистачить, аби утримувати місцеві дороги в проїзному стані.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
11 листопада 2022, 13:10 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.