За владу поборяться в суді

За владу поборяться в суді

Міський голова Олександр Копелець спробує через суд повернути собі владу в Кобеляках та отримати кілька сотень тисяч гривень з кишень платників податків.

Два місяці тому, а точніше, 27 вересня, кобеляцькі депутати на сесії висловили недовіру діючому на той момент міському голові Олександру Копельцю. А перед тим рішенням суду Олександр Олександрович був відсторонений від виконання обов’язків у рамках кримінального провадження.
Два місяці спливли дуже швидко. За цей час кобеляцькі депутати встигли відправити у відставку наступника Копельця у головному кріслі міськради.
А що ж Копелець? На два місяці він практично зник із публічного простору. Але це аж ніяк не означає, що Олександр Олександрович змирився із так званою поразкою і відмовився від влади.

Ще в жовтні до редакції надійшла неофіційна інформація про те, що Олександр Копелець планує оскаржити в суді рішення депутатів і поновитися на посаді. Ну  а з приводу кримінальної справи, у якій Олександр Олександрович фігурує, то він неодноразово називав її сфабрикованою співробітниками прокуратури і такою, що «розвалиться» в суді. У принципі, ніхто й не очікував від Копельця інших дій.

І ось днями редакція із відкритих джерел, а саме із сайту Єдиного державного реєстру судових рішень, отримала підтвердження того, що боротьба за перше крісло в Кобеляцькій громаді продовжується. Вона плавно перемістилася із залу сесійного в зал суду. Але суть від цього не змінилася — триває битва за владу і гроші.

Та в реєстрі з’явилася справа за номером 440/9180/22.

31 жовтня суддя Полтавського окружного адміністративного суду Петрова прийняла до розгляду позовну заяву, в якій позивач просить:

  • визнати протиправним та скасувати рішення сесії Кобеляцької міської ради прийняте на другому пленарному засіданні 23‑ї позачергової сесії восьмого скликання № 6 від 27.09.2022 року про висловлення недовіри кобеляцькому міському голові та достроковому припиненні повноважень кобеляцького міського голови;
  • визнати протиправним та скасувати розпорядження про звільнення ОСОБИ 1 з посади міського голови;
  • поновити ОСОБУ 1 на посаді кобеляцького міського голови;
  • стягнути із Кобеляцької міської ради на користь ОСОБИ 1 середній заробіток за час вимушеного прогулу.

У судовому рішенні, як і велить законодавство, не вказане прізвище позивача. Та нагадаємо, що недовіру за всю історію існування місцевого самоврядування в колишньому Кобеляцькому районі висловлювали лише одному чиновнику — Олександру Копельцю.

Також нагадаємо, що в 2020 році Олександр Копелець вказав зарплату 727 386 гривень. У перерахунку на місяць — 60615 гривень. А вже в наступному  2021 році депутати, які ще через рік різко перестали довіряти міському голові, дружно проголосували за те, щоб Олександр Олександрович взагалі собі ні в чому не відмовляв.

Процитуємо:

Отож, цього року зарплата міського голови складатиметься із:

  • щомісячної надбавки в розмірі 50% посадового окладу за високі досягнення в праці або за виконання особливо важливої роботи з урахуванням доплати за 5 ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років у розмірі 25% посадового окладу,
  • доплату за науковий ступінь кандидата наук з державного управління в розмірі 5% посадового окладу,
  • щомісячного преміювання в розмірі 150% посадового окладу з урахуванням надбавок та доплат у межах фонду оплати праці відповідно до чинного законодавства.

Також Олександр Копелець отримуватиме премії до державних і професійних свят та ювілейних дат у розмірі середньомісячної заробітної плати в межах фонду оплати праці відповідно до чинного законодавства.

Крім того, міському голові виплатять допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Тобто, менше 70 тисяч гривень Копельцю щомісяця не нараховували. Отже, якщо він виграє суд, то міська рада станом на кінець листопада вже «винна» йому півтори сотні тисяч гривень. А попереду ще багато місяців. І головне: якщо Копелець виграє, то гроші на зарплату йому дадуть не ті, хто його у відставку відправив, а звичайні платники податків. Вони, як завжди, заплатять за все.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
25 листопада 2022, 19:43 | Кобеляки | Політика

1. микола козак / 26 листопада 2022, 10:38 Цитувати
Знову пан Філоненко старається налаштувати громаду проти Копильця , з яким він щось не поділив.Перш за все , якщо Копилець виграє суд , то це значить , що депутати , які встановлювали йому зарплату і надбавки , порушили закони при висловленні недовіри і при цьому повинні понести матеріальну відповідальність за нанесену громаді шкоду.На це є відповідні закони за відшкодуівання шкоди , от тільки чи захочуть правоохоронці це оформити , то питання.А потім усі оці високі зарплати діють не тільки для Копильця , а починаючи з ВР і до низу діє оця галіматья з інтенсивністю праці , преміями , допомогами . і т.д. .Я не захисник Копильця , але так єхидно провокувати громаду , як це робить пан Філоненко , просто некрасиво.
2. ixtamnetka2 / 26 листопада 2022, 15:10 Цитувати
А !!! Так, це виходить Філон у всьому винний ! Налаштовує громаду ? А Копелець весь такий весь білий і пухнастий.... А Філон єхидний такий налаштовує.... От як би не Філон, то все було б о’кей... ЦИРК !!!
3. микола козак / 26 листопада 2022, 16:44 Цитувати
2.ixtamnetka2
«А Копелець весь такий весь білий і пухнастий»

та ніхто не говорить за пухнастість копильця.Але є правоохоронні органи , які розберуться , а постійно лити непідтверджену грязь не чемно.От зарплата копильця філона мучить , а як із тими рештою , які отримують інтенсивність . премії , вислуги - ну вже ж пора піднімати питання за всих , а не тільки копильця .Жуков не всиг взяти бразди управління , як рішали відразу зарплату.Сьогодні в тік-ток один чоловік піднімав питання , як українські бізнесмени обкрадають українців в такий важкий час , закуповують генератори в Польщі за 200 зелених , а в Україні деруть з людей тисячу , а податки не збільшуються.Тож потрібно тверезими очима дивитись на все

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.