Йдучи в аптеку, приготуйте готівку

Йдучи в аптеку, приготуйте готівку

У понеділок заступник міського голови Олена Стаднікова зустрілася із представниками аптек, що діють на території Кобеляк. Обговорювали можливості роботи в умовах кількаденної відсутності електроенергії.

Олена Стаднікова одразу наголосила, що представників влади цікавить не лише питання спроможності аптек працювати в умовах блекауту, а і їх політика ціноутворення. Адже для того, щоб придбати як генератори, так і бензин чи дизпаливо для їх постійної роботи, потрібні гроші. А додаткові витрати — це потенційне здорожчання медикаментів.

Стаднікова запитала присутніх представників більшості аптечних закладів, на яку допомогу від влади вони очікують.

Таке запитання було для аптекарів несподіваним. Вони навіть не змогли сформулювати свої побажання.

Також у ході зустрічі стало відомо, що генератори для отримання електроенергії є лише в аптеках «Гелаксі –фарм» та «Челсі». Ці заклади розташовані за адресами, відповідно,  провулок Шевченка, 5/22 (навпроти лікарні) та вулиця Дніпровська, 18-а (навпроти торговельного центру «РИМ»). Перша із названих аптек працює в режимі «цілодобово».

А ось аптеки мережі «Малина», «Руан»,  «Оптові ціни», «Бажаємо здоров’я» генераторів для повної автономності не мають. Але їх представники запевнили, що заклади працюватимуть навіть в умовах блекауту. Для цього провізорів та інший персонал уже забезпечили ліхтариками. Заклади будуть працювати до 20-ї, а то й 21-ї години.

Представники аптек попросили донести до громадян інформацію про те, що під час блекауту, швидше за все, не працюватимуть термінали для розрахунку банківськими картками.

Тому майте запас готівки для придбання ліків та інших товарів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
2 грудня 2022, 12:11 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.