Для кобеляцьких і новосанжарських школярів придбають автобуси

Для кобеляцьких і новосанжарських школярів придбають автобуси

Загалом обласна влада має закупити 27 транспортних засобів для 26 навчальних закладів Полтавщини. Постачальник повинен доставити автобуси за місцем призначення до кінця цього року.

Закупівлею транспортних засобів займається комунальна установа «Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів» Полтавської обласної ради. За 66 150 000 гривень бюджетних коштів працівники установи мають придбати 27 шкільних автобусів, тобто вартість одного складає 2 544 230 гривень.

У вимогах замовника вказано, що строк поставки товарів завершується 25 грудня. Аукціон із визначення переможця аукціону відбудеться наступного понеділка, 5 грудня.

У технічних умовах до транспортних засобів йдеться, що автобуси, пофарбовані в жовтий колір, мають відповідати вимогам до спеціалізованих шкільних автобусів. Вони комплектуються не менше 28 місцями для школярів та 2 місцями для супроводжуючих осіб.

Робоче місце водія має бути обладнане тахографом, звуковою і світловою сигналізацією про перевищення швидкості 70 км/год., звуковою сигналізацією «Прошу зупинитись!».

Автобуси комплектуються системами обігріву салону, зовнішніми дзеркалами заднього виду з електропідігріванням, оснащують двома медичними аптечками і такою ж кількістю порошкових вогнегасників.

Нові транспортні засоби виготовлені не раніше 2021 року, відповідають екологічним нормам EURO-5. Гарантійний строк повинен бути не менше, ніж на 24 місяці або на 100 000 кілометрів пробігу.

Серед 26 навчальних закладів, які отримають автобуси, значаться два ліцеї з Новосанжарщини та один — із Кобеляччини.

Отож, якщо закупівлю вдасться провести без порушень, то три навчальні заклади отримають «під ялинку» нові транспортні засоби вартістю більш ніж 7,5 мільйона.

Перелік закладів загальної середньої освіти, які отримають автобуси

Назва закладу

Місцезнаходження закладу

1

Опорний заклад

Руденківський ліцей Новосанжарської селищної ради

Полтавська область, Полтавський район, село Руденківка, вулиця  Шкільна, 5

2

Андріївський ліцей

Полтавської обласної ради

Полтавська область, Полтавський район, село Андріївка, вулиця Шкільна, 12

3

Кобеляцький ліцей

Полтавської обласної ради

Полтавська область, Полтавський район, місто Кобеляки, вулиця Полтавська, 29


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.