Новорічні ялинки вже з’явилися у продажу

Новорічні ялинки вже з’явилися у продажу

2022-й рік підходить до завершення. І щойно стартував останній місяць року, як у інтернет-мережі почали з’являтися оголошення про продаж «живих» і штучних сосен та ялинок. Кореспонденти тижневика дізналися, якою буде вартість новорічних красунь.

Працівники державного підприємства «Кременчуцьке лісове господарство» повідомили, що сосна звичайна коштуватиме  від 90 до 150 гривень, у залежності від розміру деревини. Так, до 1 метра — 90 гривень, від 1-го до 2-х — 120 гривень, від 2-х до 3-х — 150 гривень. Сосну кримську оцінюють: до 1 метра — у 135 гривень, від 1-го до 2-х — 168 гривень, від 2-х до 3-х — 222 гривні. Зараз у самій установі по вулиці Лісгосп хвойних дерев у наявності немає. Тому сосну чи ялину доведеться купувати на полі, попередньо звернувшись у лісництво та оплативши замовлення в банківському відділенні.

Лісничий Кобеляцького лісництва ДП «Полтавський лісгосп» Олексій Лукачов говорить, що підприємство не проводитиме ялинковий ярмарок. Придбати дерева громадяни зможуть безпосередньо в спеціально відведеному лісовому масиві. Та спершу їм необхідно звернутися до працівників лісництва за адресою: місто Кобеляки, вулиця Олеся Гончара, 31/53 (будівля колишнього автопарку), маючи при собі паспорт та ідентифікаційний код.

Кобеляцький підприємець Володимир Рибалко розповів, що реалізацію хвойних дерев планує розпочати із середини грудня. Традиційно продаватиме їх у Кобеляках, по вулиці Дніпровська (біля Центру зайнятості) та по вулиці Покровська, 86. У асортименті будуть сосни звичайні, кримські і ялинки. Вартість бюджетного деревця стартуватиме від 50 гривень. Усе залежатиме від розміру і породи. Максимальна ціна на хвойне дерево висотою до 3 метрів та віком 10-12 років складе близько 400 гривень.

Нагадаємо, що згідно рішення Ради оборони, цього року під заборону потрапили святкові ілюмінації. На території Полтавської області їх використовувати заборонено. Це стосується гірлянд та інших світлових декорацій.

Ілюмінацією заборонено прикрашати комерційні, комунальні та державні об’єкти, вулиці, сквери, парки, ялинки та приватні будівлі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
15 грудня 2022, 19:34 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.