Колишній директор «Водоканалу Плюс» завдав підприємству збитків на мільйон

Колишній директор «Водоканалу Плюс» завдав підприємству збитків на мільйон

Зараз Володимир Юрко, якого восени звільнили з посади директора Кобеляцького комунального підприємства, намагається через суд повернутися на посаду.

22 листопада 2022 року Кобеляцький районний суд прийняв до розгляду позовну заяву екс-директора Володимира Юрка. Вестиме справу суддя Тетяна Тесленко.

У своїй позовній заяві колишній директор «Водоканалу Плюс» вимагає, аби суд скасував рішення про його звільнення з посади, йому повернули середній заробіток за час вимушеного прогулу та  крісло директора.

Володимир Юрко вважає, що його незаконно звільнили до закінчення терміну контракту. Дія контракту мала закінчитися 24 жовтня 2022  року, а звільнили Юрка 14 вересня.

Між тим, у Кобеляцькій міській раді вважають, що діяли в законний спосіб і мали підстави для звільнення директора комунального підприємства достроково.

Позицію міської влади в цьому питання пояснила Аліна Деркач, завідуюча юридичним відділом міськради.

Вона одразу розповіла:

— Безумовно, ми не знаємо, яке рішення винесе суд. Але вже зараз можна говорити, що намагання Юрка поновитися на посаді та ще й отримати якісь кошти є безперспективними і позбавленими сенсу. Навіть якщо уявити, що суд скасує рішення міської ради. Справа в тому, що Юрко був ще 13 вересня поточного року відсторонений від посади Кобеляцьким судом на два місяці, тобто до 13 листопада. А, як відомо, згідно із законодавством, на період відсторонення з посади судом  зарплата не зберігається. Тобто Юрко грошей із бюджету не отримає в будь-якому разі. Окрім того, поновлення на посаді можливе виключно в термін дії контракту, а він, той контракт, між міською радою закінчився ще 24 жовтня. Отже, на роботу в комунальне підприємство директором він уже не повернеться. Хочу звернути увагу громадськості ще на один принципово важливий момент. Після того, як Юрка звільнили, директором став Сергій Ткаченко. І з підприємством миттєво почали відбуватися позитивні метаморфози. Практично за місяць новий директор зумів виплатити податковий борг, який при керівництві Юрка був хронічним. А потім Ткаченко ще й зарплату людям підняв.

Повідомила Аліна Деркач і про те, чому ж міська рада достроково розірвала контракт із Володимиром Юрком. Вона сказала:

— Міська рада діяла законно,  маючи підстави для звільнення директора. У контракті, який він підписав, є пункт про те, що міський голова може із власної ініціативи достроково розірвати контракт у разі одноразового грубого порушення діючого законодавства, в результаті якого підприємство зазнало збитків. Так от, є вже два судових рішення, спочатку Полтавського Господарського суду в справі № 917/1423/21 за позовом Решетилівської окружної прокуратури до комунального підприємства «Водоканал Плюс», а потім і Східного Апеляційного суду про стягнення із цього підприємства на  користь держави збитків у сумі 1 мільйон 91 тисяча 141 гривня і 55 копійок. Це позов щодо видобутку води без спеціального дозволу. Згідно із посадовою інструкцією, саме директор підприємства, тобто Володимир Юрко,  мав би забезпечити отримання підприємством усіх дозвільних документів. Але не забезпечив. І тепер підприємство зазнало збитків на мільйон. Невже це не підстава для звільнення такого директора? Тим більше, що, повторюся, пункт про це є в контракті, який підписав сам Юрко. От Володимир Жуков, який на той момент виконував обов’язки міського голови, і припинив дію контракту з Володимиром Юрком.

Редакція обов’язково повідомить читачів, чим закінчиться розгляд позову Володимира Юрка до Кобеляцької міської ради.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
16 грудня 2022, 10:15 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.