Ринкову площу планують «розмітити»

Ринкову площу планують «розмітити»

Депутати запланували здійснити ряд заходів по убезпеченню автомобільного руху в Кобеляках. Плани хороші, от тільки грошей для їх втілення бракує.
Під час засідання постійної комісії міськради із питань містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку та підприємництва, на якій головував Микола Попик, депутати обговорили ряд питань, пов’язаних із безпекою руху.

Зокрема, обговорювали ситуацію зі станом дорожнього покриття на чистині вулиці Покровської. Мова йшла про ділянку від з’їзду із дороги державного значення Н-31 і до так званого «Ведмедівського» мосту.

Кобелячани вже неодноразово звертали увагу на жалюгідний стан мостової споруди. Проблема із цим мостом існує вже давно, а її вирішення розтяглося на десятиліття. А ремонтом споруди в основному на добровільних засадах займався відомий у Кобеляках підприємець Олександр Бистряков. Але в нього немає можливостей, передусім фінансових, провести хоча б серйозний поточний, не кажучи вже про капітальний ремонт мосту через Кобелячок.

Після введення в експлуатацію дороги Н-31 проблема із «Ведмедівським» мостом лише загострилася. Справа в тому, що по ньому почали рухатися вантажні автомобілі, руйнуючи й без того аварійну споруду.

Депутати вирішили заборонити рух вантажного транспорту через згадану мостову споруду. Для цього там встановлять відповідний дорожний знак.

Говорили й про те, що необхідно нарешті навести лад із торгівлею на площі Перемоги, яка в Кобеляках є ринковою. Конкретніше, із розміщенням самих продавців, які частенько заважають руху автомобільного транспорту.

У свій час екс-міський голова Олександр Копелець обіцяв «розкреслити» площу і чітко визначити місця для торгівлі, стоянки та руху транспорту.

Депутати вирішили при сприянні співробітників патрульної поліції виготовити план-схему площі, а потім нанести відповідну розмітку. Але чекати моменту, коли депутатське рішення буде втілене в реальне життя, швидше за все, доведеться до весни.

Такий прогноз зробив керівник комунального підприємства «Водоканал Плюс» Сергій Ткаченко. Адже  саме на нього та ввірене йому підприємство поклали обов’язок нанести на площі дорожню розмітку. Між тим, зараз рахунки комунальників арештовані виконавчою службою. І в них банально немає грошей для проведення робіт. Окрім того, погода взимку, м’яко кажучи, не сприяє проведенню будь-яких дорожніх робіт. А до весни і рахунки розблокують, і потепліє.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
23 грудня 2022, 15:36 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.