У «Екопарку» народилися кроленята

У «Екопарку» народилися кроленята

Новий керівник закладу Сергій Фролов говорить, що це гарна звістка напередодні Нового року, який за східним календарем вважається Роком чорного водяного кроля.

Сергій Фролов був призначений на посаду директора кобеляцького комунального підприємства «Екопарк»  5 грудня поточного року. Тому керує закладом менше місяця.

Фролов говорить:

— Народження кроленят —  це гарна подія. Якраз перед моїм призначенням у «Екопарку» народилися і маленькі дикобрази. Так що життя продовжується, природа бере своє, тварини, які в нас живуть, почувають себе добре.  Але роботи тут —  непочатий край.

За словами Фролова, у перший день перебування на роботі він був неприємно здивований тим фактом, що тварини, які утримуються у вигулах, споживають корми прямо із землі.

Чоловік прокоментував:

—  Як на мене —  це не по-господарськи. Тому перше, що я і мої співробітники зробили — це виготовили спеціальні годівниці для всіх видів тварин.

Для довідки: зараз у «Екопарку» утримують 193 особини тварин і птахів 47 видів.

За словами керівника, кількість деяких видів тварин,зокрема, дикобразів стрімко збільшується, і це дозволяє задумуватися над тим, щоб обмінюватися ними із іншими подібними закладами в Україні.

Фролов говорить:

— Скільки дикобразів нам, напевне, й не потрібно. Спробуємо поміняти кілька тваринок і отримати інших, яких у нас ще немає.

Як розповів Сергій Фролов, усі теплолюбні тварини, не дивлячись на досить теплий початок зими, переведені і живуть в приміщеннях. Температурний режим у більшості  кімнат, де утримуються звірі, підтримується на рівні 20 градусів тепла. А мавпа-капуцин взагалі розкошує. Вона живе в кабінеті, де градусник показує 25 вище нуля.

Керівник «Екопарку» стверджує, що міська влада прийняла рішення й надалі утримувати цей комунальний заклад і всіляко йому допомагає.

Фролов зазначив:

—  Корми у нас є, їх достатньо. Хижаки отримують м’ясо, днями завезли дві з половиною тонни зерна для копитних і птахів. Є сіно. Ну, а те, що господарство, як на мій погляд, дещо запущене, то це можна виправити. Так, доведеться добряче потрудитися.  Але це не є проблемою. Уже бачу, що потрібно зробити більші вольєри для деяких тварин, бачу, що потрібно зробити басейн, що є на території, більш безпечним. Глибокий він занадто. Це для діток, які є нашими головними відвідувачами, небезпечно. Обгородимо басейн, зробимо його не таким глибоким. Як кажуть: «Очі бояться, а руки роблять».
Олександр Ломаков, який в день нашого візиту до «Екопарку» проводив там  інспекцію, пообіцяв подальшу підтримку з боку міської ради. І розповів історію про те, як особисто брав участь у доставці однієї з ланей, що живе в «Екопарку».

Ломаков розказав:

—  Дзвонять у міську раду люди. І розказують, що по Кобеляках у районі так званої «білої альтанки» бігає олень. Приїжджаємо. Бачимо, дійсно бігає. Щоправда, не олень, а лань. Ну, що добре, що в колективі були мисливці. Адже мені особисто просто невідомо було, як діяти. Спіймали. Тваринка трішки поранила собі коліна. Ветлікар обробив ранки. І нічого, живе собі, і дітям на радість.

Також у «Екопарку» в штатний розпис ввели посаду ветлікаря і взяли на роботу двох підсобних працівників.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
1 січня 2023, 18:23 | Кобеляки | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.