Щоб солдатам смакувало по-домашньому

Щоб солдатам смакувало по-домашньому

Кобеляцькі волонтери перед 1 січня відправили землякам на фронт чергову партію смаколиків, одягу та потрібного у військовому побуті обладнання.
Підготовка і відправка гуманітарного вантажу відбулася 29 грудня. Кілька годин поспіль Тетяна Вільхова та її колеги-волонтери буквально «забивали» два мікроавтобуси різноманітним крамом, який передали жителі кількох населених пунктів Кобеляцької та Білицької громад.

Цікаво, що волонтери не зациклюються на адміністративному поділі колишнього Кобеляцького району. Вони приймають благодійну допомогу і з Кобеляк, і з Біликів, і з Бутенок.

Тетяна Вільхова пояснює:

— Для нас усі солдати — наші. І всі люди, які допомагають — земляки. От сьогодні до нас приїхали громадяни Швейцарії, привезли генератор, зняли про нас кіно. Вони теж — наші.

Згідно із задумом, доставити черговий гуманітарний вантаж волонтери мали до 31 грудня.

Волонтер Валентина Корецька говорить:

— Передаємо традиційні українські смаколики — холодець, «шубу», вареники, налисники, олів’є. Це ті страви, які хлопці звикли їсти вдома в період довгих новорічних свят. Так, вони на фронті не голодують. Але ж усім хочеться на свята попробувати домашнього, рідного.

Поїхали на фронт і традиційні для Нового року мандарини. А також необхідні у важкому військовому побуті насоси, обігрівачі, зимовий одяг та взуття.

Волонтери розповіли, що планують відвідати кілька військових бригад, де служать 30 наших земляків. Географія поїздки — Бахмут, Авдіївка, Лиман, Краматорськ, Слов’янськ.

…Доки газета виходила в світ, минуло кілька днів. Волонтери уже відрапортували, що поїздка була вдалою, всі солдати отримали гостинці від земляків та рідні.






Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
5 січня 2023, 18:15 | Кобеляки | Благодійність

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.