Різдвяна вистава, пес Патрон і побажання Перемоги

Різдвяна вистава, пес Патрон і побажання Перемоги

5 січня в міському дитсадку «Дзвіночок» було проведене театралізоване дійство. У ході вистави виховательки закладу в доступній формі розповіли малюкам про історію народження Христа.

Безумовно, трактовка подій більше аніж двохтисячолітної давності у виконанні виховательок «Дзвіночка» суттєво відрізнялася від біблійної версії. Замість традиційних волхвів у виставі фігурували більш зрозумілі двох - чотирьохрічним діткам Лисичка, Зайчик, Білочка та інші звірятка.

Та зрештою, ніхто й не претендував на сувору відповідність якимось ортодоксальним канонам. Дорослі намагалися в доступній для дітей формі розповісти про такі моральні постулати, як Добро і Милосердя.

Діти реагували жваво і навіть вносили свої «поправки» в трактовку біблійного сюжету, пропонуючи внести туди ще й знаменитого нині собаку Патрона.

Закінчилося все виконанням традиційних українських колядок. Звучали і «Добрий вечір тобі, пане господарю»,  і «Щедрик».

Разом зі дітьми виставу переглянув і завідуючий міським відділом освіти Дмитро Жуган. Паралельно він привітав завідуючу Лілію Хряпу із ювілеєм. Адже Лілія Костянтинівна вже 20 років керує дитсадком «Дзвіночок».

Дякуючи вихователям за виставу, Дмитро Жуган відзначив:

— Я зараз згадую період свого дитинства. Тоді теж відзначали Різдво, колядували, дітки розповідали про свої побажання. Тоді бажання в дітей були різні. Комусь хотілося швидше вирости, комусь —  щоб йому подарували велику іграшкову машину. А зараз усі дітки говорять про одне. Про Мир і Перемогу.









Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»

1. ixtamnetka2 / 13 січня 2023, 15:47 Цитувати
М-да....., Константинівна....Скільки ботокса не коли , а роки беруть своє......

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.