Щедрувальники завітали і в хоспіс

Щедрувальники завітали і в хоспіс

Із концертною програмою перед людьми, які перебувають у відділенні паліативної допомоги, виступили артисти Кобеляцького центру культури та дозвілля.

Із ініціативою запросити щедрувальників виступила завідуюча паліативним відділенням Олена Коробейнік. Вона пояснює:

—  Зараз війна. Усім і так тяжко. Що й говорити про людей, які перебувають у нашому відділенні. Так, вони оточені увагою медперсоналу, так, ту нас є телевізор, так, до наших пацієнтів приходять родичі і друзі. Але, як відомо, людської  уваги і душевного тепла забагато не буває. От я й продумали, а чому б не запросити до нас у відділення людей, які вміють співати і щедрувати. А хто вміє краще, аніж працівники відділу культури? От туди й звернулася.

9 січня артисти із Кобеляцького центру культури і дозвілля завітали в паліативне відділення міської лікарні. Концертна програма тривала півгодини. Щедрувальники заходили і вітали людей у кожній палаті.

А Валентина Пелюхня,  начальник відділу культури, туризму, спорту та молоді міської ради, пообіцяла,що вже через тиждень артисти знову завітають у хоспіс із більш насиченою концертною програмою. Окрім того, у паліативне відділення будуть постійно навідуватися співробітники міської бібліотеки. Вони приноситимуть книги людям, які перебувають у лікарні і не мають змоги самостійно пересуватися.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.