На Київщині розбився вертоліт ДСНС - офіційна інформація

На Київщині розбився вертоліт ДСНС - офіційна інформація

18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, скління у чотирнадцяти-поверховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі  500 м кв, а о 09:28 - ліквідовано.  На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС.

ДСНС повідомляє, що внаслідок надзвичайної ситуації станом на 12:30 годину загинуло 16 людей, з них 3 дитини. Травмовано 30 осіб (з них 12 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється). Проводиться розбір плит перекриття між 1 та 2 поверхами та покрівлею ДНЗ.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 од. техніки.

На місці події працюють психологи ДСНС.

Додатково: вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225. На місці надзвичайної ситуації працює Мобільна оперативна група апарату ДСНС.

18 січня 2023, 14:14 | Полтавщина | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.