У області орудують «соціальні» шахраї

У області орудують «соціальні» шахраї

Під час війни злочинці регулярно спекулюють на темі фінансової допомоги українцям, які постраждали від дій рф. Набули популярності і схеми псевдоволонтерства та розсилки для отримання даних банківських карток громадян. Про це повідомляє ГУ НП в Полтавській області. Жертвами такого виду інтернет-шахрайства стало чимало мешканців Полтавської області. Поліція проводить слідчі дії та закликає громадян не переходити за сумнівними гіперпосиланнями і нікому не повідомляти конфіденційну інформацію.

Як з’ясували правоохоронці, шахраї створюють сторінки-клони офіційних сторінок, де пропонують громадянам, які постраждали від війни, ввести персональні дані та номери банківських карток для отримання начебто соціальних виплат.

Приміром, жителька Лубенської громади стала жертвою аферистів у месенджері «Телеграм». Попередньо відомо, що в чаті «Допомога переселенцям» жінка перейшла за посиланням для отримання матеріальної допомоги, вказала свій фінансовий номер телефону та пароль. Після цього з її банківських карток аферистами були зняті кошти в сумі майже 2 тисячі гривень.

Також відомі випадки шахрайства у соцмережі «Фейсбук».

За усіма фактами поліція розпочала кримінальні провадження за частиною 3 статті 190 ККУ.

19 січня 2023, 16:06 | Полтавщина | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.