Білицька громада отримала два потужні генератори

Білицька громада отримала два потужні генератори

Закупівлею пристроїв та пошуком коштів на їх придбання займалася депутат селищної ради Катерина Скрильник.

Напередодні новорічних свят жителям Білицької ОТГ повідомили приємну новину. Для нормального функціонування систем водопостачання та каналізації громада отримала генератор.

Придбати пристрій вдалося завдяки старанням депутата Білицької селищної ради та керівниці громадської організації «Берегині громади» Катерині Скрильник. Генератор закуплений у рамках проєкту екстреного реагування для забезпечення водою жителів ОТГ.

Дизель-генератор АКСА потужністю 44 кіловати доставили в Бутенки у переддень Нового року.

За інформацією прес-служби селищної ради, фінансову допомогу в придбанні пристрою надали іноземні компанії. Тепер у разі аварійного відключення електроенергії в зимовий період проблем із водопостачанням у Білицькій громаді не буде.

У рамках проєкту «Екстрене водопостачання» постачальником генератора стало товариство «Компрессорс Інтернешнл», яке у короткий термін доставило обладнання в Білицьку громаду.

А в переддень Різдва голова ГО «Берегині громади» повідомила про черговий виграний і реалізований проєкт.

Як пояснила депутат селищної ради, громадська організація отримала офіційний лист-звернення від Білицької місцевої пожежної охорони із запитом на можливість надати вказаний генератор для екстреного реагування і забезпечення Білицької громади прісною водою. Щодня пожежна служба зобов’язується почергово перевозити і підключати генератор на 21 станцію, що дасть змогу наповнювати водонапірні башти водою. Під власним тиском вода у баштах потрапить до будинків, що забезпечить подачу води при відсутності електрики.

Заступник селищного голови Ігор Федь розповів кореспондентам тижневика, що Катерині Скрильник вдалося перемогти у двох грантах на придбання потужних генераторів. Також вона знайшла столичне товариство, яке реалізовувало прилади за досить помірними цінами. Загалом два генератори коштували близько 700 000 гривень.

Один генератор використовуватимуть для задоволення потреб мешканців Бутенок, Марківки та Дрижиної Греблі, інший — Біликів, Жуків, Червоних Квітів і Чорбівки.

Також Ігор Федь додав, що за кошти селищної ради були додатково закуплені два генератори. Тож, у разі блекауту комунальники і рятувальники зможуть організувати подачу води в домівки жителів громади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
20 січня 2023, 15:25 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.