Вбивства замовляють у Біликах?

Вбивства замовляють у Біликах?

Працівники ДБР встановили, що планується вбивство підприємця з Полтавської області, для чого іде активний пошук виконавців з кримінального середовища.

Для того аби врятувати життя чоловіку та викрити організатора, розпочалася багатоетапна спецоперація з використанням технічних та агентурних можливостей Бюро.

За попередньою інформацією, місцевий чиновник одного з районів Полтавщини тривалий час конфліктував із підприємцем. Врешті-решт, аби приборкати опонента, посадовець вирішив вчинити радикально і почав шукати кілера, який зміг би виконати «замовлення».

Вартість життя бізнесмена посадовець оцінив у 5 тис. доларів США. Гроші за вбивство замовник планував передавати двома частинами. Завдаток передав ще у грудні 2022 року, а решту обіцяв вже після того, як впевниться у роботі кілера та отримає фотографії із вбитим чоловіком.

Працівники ДБР імітували вбивство після чого замовник отримав фотографії з «трупом», а також деякі особисті речі потерпілого.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру в закінченому замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення (ч. 2 ст. 15, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу замовнику. Встановлюються інші можливі співучасники злочину.

Про резонансну подію, точніше про серію обшуків, які рано вранці понеділка, 23 січня, були проведені на території Білицької селищної громади, редакція дізналася в той же день. Але, оскільки це була неофіційна інформація, то ми утрималися від її оприлюднення. Дещо пізніше у групі Тижневика «ЕХО» у Фб кристувач Артур Ковач виставив повідомлення насупного змісту:

«За інсайдерською інформацією, сьогодні о пятій тридцять ранку, ДБР Полтавського територіального Управління вручили підозри відомим кримінальним авторитетам: Скрильнику, Мостовому, Ісаю та Кобі. Правова кваліфікація: організація замаху на вбивство, за попередньою змовою групою осіб. Підозрюють їх у організації замаху на громадянина Д . На завтра цих осіб викликають в ДБР.»

Ще пізніше, з інших неофіційнизх джерел, яким ми можемо довіряти, ми отримали повідомлення про те, що фермер Юрій Коба, про якого, ймовірно, іде мова у повідомленні Ковача, не причетний до вчинення злочину. Судячи з розвитку подій, невдовзі Біликами може керувати секретар селищної ради.









Автор: Ігор Філоненко
24 січня 2023, 12:50 | Кобеляки | Кримінал

1. Чудо Юдо / 24 січня 2023, 20:19 Цитувати
Господи, звідки на Кобеляччині такий концентрат ідіотів та криміналітету?
Скільки пройшло часу з моменту, як у нас піп застрелив чоловіка? Ледве вступили у новий квартал - новий кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.