Яйця Хмельницького проти «Леопардів» Шольца

Яйця Хмельницького проти «Леопардів»  Шольца

Напевне, не помилюся, стверджуючи, що головною новиною тижня, що минає, стала подія не з фронту. Інтернет-простір та громадськість буквально «зірвала» стаття в авторитетному виданні «Дзеркало тижня» під назвою «Тилові пацюки Міноборони під час війни «пиляють» на харчах для ЗСУ більше, ніж за мирного життя».

Статтю написав журналіст Юрій  Ніколов. А вийшла вона в світ 21 січня. Із повною версією цієї резонансної публікації можна ознайомитись тут
https://zn.ua/ukr/economic-security/tilovi-patsjuki-minoboroni-pid-chas-vijni-piljajut-na-kharchakh-dlja-zsu-bilshe-nizh-za-mirnoho-zhittja.html .

Автор цієї  редакційної не полінувався і прочитав статтю повністю. Раджу і вам це зробити. Адже в більшості публікацій, які вийшли в світ вже як обговорення статті Ніколова, їх автори, чомусь,  зациклюються саме на яйцях по 17 гривень за штуку. Між тим, у публікації багато інших, більш красномовних деталей. Зокрема,  згадується й про те, що фірма з уставним капіталом у тисячу гривень, яка вже була під санкціями податкової служби,  «примудрилася»  отримати держзамовлення на 13 мільярдів. І про те, що засновниками цієї комерційної структури за «дивним»  збігом обставин є колишні працівники державних структур, пов’язаних із військторгом. А скандальний договір на поставку продуктів для армії підписав чоловік із вельми символічними для України ініціалами, такий собі Богдан Хмельницький. Який, до речі, вже був фігурантом корупційних скандалів.

Ну що тут скажеш. Безумовно, можна підозрювати, що злив такої скандальної інформації організований російськими спецслужбами для того, щоб дискредитувати найвище керівництво держави Україна. І цей фактор потрібно обов’язково враховувати.

Але  щось підказує, що інформацію «злили»  не росіяни, а американці. Адже зовсім невипадково до Президента Зеленського приїжджав директор американського ЦРУ. А після його візиту в ЗМІ «просочилася»  інформація, що американці вимагають негайного звільнення цілого ряду українських високопосадовців. Серед них — прізвища Тимошенко, Татаров, Галущенко.

І ось ми вже бачимо, що Тимошенко «пішов». Обіцяють, що «підуть»  й інші. У тому числі, і голови кількох обласних адміністрацій.

Чесно скажу, в тому, що нинішні українські посадовці крадуть під час війни, не сумнівався ніколи. На війні крадуть завжди і крадуть у обсягах більших, аніж у мирний час.

Але підозрювати — це одна справа. Не сумніваюся в тому, що американці та їх союзники про це не підозрювали, а знали. Але терпіли, певний проміжок часу

Але довго терпіти такі люди не звикли. Адже саме завдяки їх грошам та зброї держава Україна існує й до цього часу.

Ні, звичайно, ніхто не відкидає фактор героїзму і професіоналізму української армії. Ніхто ні на хвилинку не забуває про патріотизм і готовність до самопожертви рядових громадян. Але ж...

Адже не потрібно забувати, що економіка нашої держава в умовах війни фактично знищена. І грошей  у державі немає. І якби не гроші від американців та інших наших союзників, то вже б давно  бюджетники не отримували б зарплати, а пенсіонери — пенсії. А армії не було б чим воювати.

І от, швидше за все, директор ЦРУ приїхав до нашого Президента і поставив чіткі вимоги. І напевне сказав, що американці не люблять, коли крадуть саме їх гроші.

А потім пішло-поїхало. З’явилися повідомлення про затримання і звільнення такого собі заступника міністра Лозинського, який попався на хабарі в 400 тисяч доларів у справі по закупівлі генераторів за бюджетні гроші. З’явилася публікація про чергового «служку народу»  Халімона, який  у розпал війни купляє в центрі Києва величезний будинок, ну і як «вишенька на торті» —  стаття про яйця по 17 гривень за штуку і картоплю по 22 гривні за кілограм.

І от, якщо раніше можна було лише підозрювати, що танки «Леопард»  та іншу зброю Україні не дають не лише через військові та політичні чинники, а й через корупцію в нашій державі, то зараз  особисто в мене в цьому не залишається сумнівів.

Ну який же Шольц  дасть коштовні  «Леопарди»,  знаючи про «яйця Хмельницького»?

...Закінчувати за вимогами  жанру потрібно на позитиві. А позитив полягає в тому, що після скандалів у пресі, гучних звільнень та відставок, з’являється і більше підстав для оптимістичних очікувань з приводу зброї. А якщо ще когось і «посадять»...  То й ракети далекобійні дадуть.

27 січня 2023, 10:39 | Полтавщина | Редакційна

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.