На Полтавщині хочуть модернізувати систему відеоспостереження

На Полтавщині хочуть модернізувати систему відеоспостереження

У межах регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» в регіоні впровадили інтегровану систему відеоспостереження та відеоаналітики. Зараз в області встановлені та функціонують 42 вузли — 119 відеокамер. Про це повідомив заступник начальника відділу цифрової трансформації Управління інфраструктури та цифрової трансформації ОВА Сергій Коломоєць.

Зі слів посадовця, минулого року за допомогою системи правоохоронці розкрили 3400 тяжких та особливо тяжких злочинів, що становить 43,3% від їх загальної кількості.

Аудит показав, що зараз слід додатково встановити 119 вузлів відеоспостереження, зокрема 300 оглядових відеокамер та 300 камер інформаційно-транспортних систем. Планують це зробити на умовах співфінансування: 50% нададуть органи місцевого самоврядування, 50% — Головне управління Нацполіції.

Замовником і користувачем цієї системи є ГУНП у Полтавській області.

Як розповів голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, із обласного бюджету планують виділити 20 мільйонів гривень на збільшення кількості відеовузлів та ще додатково залучать кошти з громад.

Додаткові вузли інформаційно-транспортних систем забезпечить перекриття відеоспостереженням усіх основних доріг на території області. Всі громади, які братимуть участь у проєкті, зможуть отримати додатковий функціонал у розрізі своєї території.

26 січня 2023, 13:36 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.