Юрія Титенка нагородили орденом «За мужність» (посмертно)

Юрія Титенка нагородили орденом «За мужність» (посмертно)

У вівторок, 7 березня, у Кобеляцькому Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся захід, під час якого вшанували жінок, чиї родичі воюють на фронті. А особливу увагу приділили тим, чиї чоловіки та сини загинули на цій війні.

Про те, як виникла ідея проведення такого заходу, редакції розповіла Любов Старостіна, яка написала до нього сценарій.

Ось що вона розказала:

— Ідея була озвучена директором закладу Галиною Сабадир. Я її одразу підтримала. Ми вважаємо, що такий захід, на якому вшанували жінок, чиї діти та чоловіки воюють або загинули, просто обов’язково мав відбутися. Так, війна — це біль, біди і проблеми для всіх. Але погодьтеся, що нікому так не болить, як матерям, чиї діти воюють, і ні в кого немає втрат, які можна хоча б порівняти із смертю рідної людини. От ми й вирішили і вшанувати цих жінок, і нагадати суспільству про вічні материнські біль і тривогу. Мені це особисто дуже близько, адже мій син теж воює.

На свято-вшанування запросили 16 жінок. Прийти змогли не всі. Того дня в залі були присутні Олена Діденко, Валентина Кононенко, Наталя Косих, Наталя Масич, Ліля Бочарова, Олена Влашпенко, Олена Шейко, Вікторія Кузема, Наталя Бражник, Валентина Ломова.

Кожна із них в жанрі бліц-інтерв’ю розповіла про свою долю та переживання. Для кожної із них звучала пісня.

А матері  загиблого на війні Юрія Титенка Аліні Олександрівні був переданий орден, яким посмертно нагородили її чоловіка.

Присутній на вшануванні виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко подякував жінкам за те, що виростили і виховали таких дітей. І після промови в пояс поклонився.

Не стримував емоцій і військовий комісар Петро Андрушко. Він сказав, що міський голова дякує жінкам, а він просить у них прощення. Адже фактично посилає їх дітей на війну. А там — вбивають.









Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
16 березня 2023, 18:54 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.