Як заробити штраф у 220 тисяч

Як заробити штраф у 220 тисяч

Може розповісти браконьєр зі Світлогірського.

Зранку минулої середи, поблизу села Світлогірське Кобеляцької громади, кобеляцькі поліцейські разом із працівниками сектору поліцейської діяльності на воді виявили місцевого жителя, 1972 року народження, який за допомогою сіток ловив рибу.

Загальна довжина знаряддя лову становила близько 100 метрів. Поліцейські вилучили речові докази.

Браконьєр сіткою вбрід наловив 26 кілограмів риби: 92 карасі, 6 окунів, 3 краснопірки, 2 судаки та 1 ляща і плоскирку.  Своїми незаконними діями горе-рибалка завдав збитків рибному господарству на суму 219 726, 96 гривні.

За цим фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання — до трьох років обмеження волі.
Також відносно порушника рибпатрульні склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП (Грубе порушення Правил рибальства — рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову).

Працівники Полтавського рибоохоронного патруля нагадали, що не слід ігнорувати Правила рибальства в період нерестової заборони.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
28 квітня 2023, 14:22 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.