Кобелячанам презентували «Оскара»

Кобелячанам презентували «Оскара»

Харківська письменниця познайомила жителів громади зі своєю книгою.

У п’ятницю, 28 квітня, у актовому залі Кобеляцької міської ради відбулася зустріч містян із літератором Людмилою Охріменко. Під час зібрання українська письменниця і волонтерка презентувала власні роботи: «Муха в окропі на окупованій території» та «Оскар».

У першій книзі розповідається про трьох подруг, які опинилися в окупації у рідній Горлівці. У творі «Оскар» викладена історія українського розвідника. У 2015-му головний герой потрапляє в полон до російських окупантів у Донецьк, де на нього чекають катування і знущання, а ще вибір — здатися чи все ж таки боротися до кінця.

До речі, у 2021-му «Оскар» став кращим романом на воєнну тематику міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Під час презентації письменниця подарувала працівникам міської бібліотеки роман «Муха в окропі на окупованій території». А «Оскар» працівники книгозбірні придбали за власні кошти.

Після презентації книг та відповіді на запитання, Людмила Охріменко провела автограф-сесію.

Для довідки. Українська письменниця Людмила Охріменко народилася 11 жовтня 1961 року в місті Синельникове Дніпропетровської області. У 1990 році закінчила Ленінградський інститут культури. У 90-ті переїхала в Крим. Із 2003-го місцем проживання став Харків. Має три вищі гуманітарні освіти. Волонтерка.
З 2014 року їздила з гуманітарними місіями в Луганську та Донецьку області допомагати добровольчим формуванням і підрозділам ЗСУ. Авторка шести книг.

Фіналістка на здобуття премії в конкурсі «Коронація слова-2018» у номінації «Інклюзивна література». Спеціальна відзнака за найкращий роман на воєнну тематику конкурсу «Коронація слова-2021».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.