Міська рада шукає перевізників

Міська рада шукає перевізників

Представники влади намагаються налагодити автобусне сполучення між Світлогірським і Кобеляками.

Проблема регулярних автобусних рейсів не виникла в Кобеляцькій громаді тиждень чи два тому. Цей процес тривав десятиліттями. Причин цьому декілька.

По-перше, частина маршрутів назавжди зникли із закриттям так званого підприємства «Автопарк».

По-друге, незадовільний стан більшості доріг у колишньому Кобеляцькому районі.

По-третє, поява значної кількості нелегальних перевізників.

По-четверте, збільшення приватного транспорту.

І, по-п’яте, та найголовніше — суттєве скорочення сільського населення. Що й говорити, коли цілі населені пункти залишилися лише на карті. Насправді ж, у них проживають по кілька десятків жителів. Здебільшого, людей похилого віку, які майже не користуються автобусами.

Та не дивлячись на вище перераховані фактори, у громаді продовжували працювати приватні перевізники, які здійснювали рейси на Придніпрянське та Світлогірське, а далі, через Кобеляки, їхали в Полтаву.

Кілька років тому в Білицькій громаді запустили соціальний автобус, котрий возив громадян пільгових категорій у райцентр. Слідом за Білицькою ОТГ такі рейси утворилися і в Кобеляцькій громаді. І ніби потрібну справу зробили посадовці, але поява «безкоштовного» автобуса унеможливила роботу приватних перевізників. Їм стало невигідно працювати.

У минулому місяці прес-служба Кобеляцької міської ради повідомила про запуск тестового рейсу зі Світлогірського. Перевізник працював за такими маршрутами:

  1. Брачківка — Просяниківка — Морози — Прощуради — Озера — Коваленківка — Шенгури — Сухе — Лебедине — Кобеляки;
  2. Лучки — Правобережна Сокілка — Перегонівка — Гарбузівка — Кобеляки.

Як пояснили в міськраді, через недоцільності та неефективність пасажироперевезень, приватний підприємець не зможе здійснювати регулярні автобусні перевезення по вказаних населених пунктах.

Зараз Кобеляцька міська рада веде перемовини з іншим перевізником щодо відновлення автобусного сполучення. Про результати буде повідомлено додатково.

28 квітня на сторінці «Автовокзал Полтава» у соцмережі Фейсбук з’явилася новина про відновлення рейсу Придніпрянське — Полтава.
«Із 1 травня розпочинає рух новий щоденний автобусний рейс з Полтави (АС-2) до села Придніпрянське.

О 10:40 — відправлення автобусного рейсу з автостанції №2 Полтави (вул. Шевченка, 65 а). Маршрут руху: Полтава — Дрижина Гребля — Вишневе — Автотраса — Бутенки — Кобеляки — Красне (поворот) — Соснівка — Василівка — Мартинівка — Деменки — Шевченки — Дашківка — Орлик — Придніпрянське. Рейс виконується щодня.

Дізнатися більше про графік руху на потрібний вам день, придбати квитки можна за допомогою операторів контакт центру автовокзалу.

Телефон: (095)228-00-00, (096) 228-00-00, (063) 228-00-00. Номер для довідок автостанції  №2: (093) 792-25-70.

P. S. У наступних номерах редакція надрукує всі діючі автобусні маршрути, що проходять через населені пункти колишнього Кобеляцького району.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
4 травня 2023, 18:21 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.