Нараду провели. Що робити із 200 тисячами кубів сміття — не сказали

Нараду провели. Що робити із 200 тисячами кубів сміття — не сказали

У вівторок у Кобеляках відбулася нарада за участю керівництва Полтавської обласної військової адміністрації та представників різних громад області. Обговорювали проблемні питання, пов’язані із управлінням відходами.

Провів нараду заступник голови Полтавської ОВА Олексій Бруслик. Посадовець акцентував увагу присутніх на тому, що із 7 липня 2023 року набуває чинності Закон України «Про управління відходами». А його виконання є однією із обов’язкових умов для прийняття нашої держави до Євросоюзу. Між тим , якщо, за словами Бруслика, оцінювати готовність нашої держави відповідати  екологічним нормам ЄС по п’ятибальній шкалі, то потрібно говорити про «одиницю».

Після Бруслика із різного роду доповідями виступали керівники обласних департаментів, науковці та представники громадських організацій.

Із їх слів стало зрозуміло, що жодна, навіть найбагатша громада в області, не зможе самотужки вирішити проблему управління відходами. Для цього необхідно об’єднуватися.

Звучали різні цифри та дані. Зокрема, йшлося про те, що іноземні інвестори можуть вкласти кошти в будівництво сміттєпереробного підприємства за умови, якщо воно перероблятиме до 50 тисяч тонн відходів щороку. Інакше, це буде не рентабельно.

На завершення виступив керівник Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал Плюс» Сергій Ткаченко. Він розповів про ті перші і обов’язкові кроки, які були ним і його підлеглими зроблені заради подолання сміттєвої кризи в Кобеляках. І нагадав, що в лісі поряд із містом лежать, за приблизними підрахунками, 200 тисяч кубічних метрів сміття, звезеного туди колишніми «хазяінами».

Відповіді  на риторичне запитання, що робити із «екологічною бомбою» в кобеляцькому лісі, на нараді почуто не було.






Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
5 травня 2023, 12:15 | Кобеляки | Політика

1. ludmila65 / 5 травня 2023, 17:43 Цитувати
А що робити з купами сміття на вулицях ?!
2. микола козак / 6 травня 2023, 13:26 Цитувати
Коли прибрати приписки , то там смыття в кілька разів менше , адже навфіть порахувати , скільки може перевезти за цей період їх сміттєвоз , то ніяк не вийде 200 тисяч кубів.До того , хто памятає , де в Кобеляках був смітник , а це рядом , то ніяка бомба там не зірвалась.В даному випадку зїзд чиновників у Кобеляки , просто навіювання туману , що чиновники щось рішають , а на ці збори вони витратили кошти , які б могли інвестуватися в майбутній сміттєспалювальний.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.