Апеляційний суд призначив вирок вбивці Миколи Сусли

Апеляційний суд призначив вирок вбивці Миколи Сусли

66-річний полтавець проведе за ґратами 15 років та виплатить матері покійного мешканця Світлогірського більше мільйона гривень.

У 16-му номері тижневика від 21 квітня минулого року була надрукована стаття «Убивцю вихідця зі Світлогірського засудили до 15 років». У ній розповідалося, що напередодні полтавська колегія суддів винесла вирок 65-річному жителю обласного центру.

Пізно ввечері 6 серпня 2019 року в Полтаві, на вулиці 1100-річчя Полтави, 40-річний охоронець кафе «Ботанік» Микола Сусла отримав два кульових поранення.

Згідно з відеозаписом із камери спостереження, підозрюваний Віктор Малий намагався «справити нужду» на клумбу біля кафе. Охоронець зробив йому зауваження. У відповідь Малий дістав із сумки зброю і вистрелив чоловіку в спину. Потім підійшов до лежачого охоронця і зробив повторний постріл у голову. Про надзвичайну подію повідомило інтернет-видання «Полтавщина».

Миколу Суслу госпіталізували до Полтавської обласної клінічної лікарні. Фахівці провели декомпресійну трепанацію черепа, аби усунути наслідки набряку мозку та крововиливу.

У вересні стало відомо, що постраждалого перевели в Кобеляцьку районну лікарню, оскільки його рідня на той момент мешкала в Світлогірському. Микола Сусла вийшов з коми, реагував на рідних, намагався говорити. Однак, через 8 місяців після нападу організм не витримав тривалого навантаження. Чоловік помер 16 квітня 2020 року.

15 квітня минулого року суддя Октябрського райсуду Віталій Микитенко зачитав вирок обвинуваченому. Підсудному призначили покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років. Адвокат Віктора Малого зазначив, що на рішення суду буде подана апеляція.

У понеділок, 1 травня, прес-служба Полтавської обласної прокуратури повідомила, що прокурори довели вину полтавця в двох судових інстанціях.

Згідно оприлюдненої інформації, Полтавський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу 66-річного жителя Полтави, який завдав смертельних вогнепальних поранень охоронцю «Ботаніка». Таким чином, вирок Октябрського районного суду Полтави від 15 квітня минулого року набрав законної сили.

Вироком полтавця позбавлено волі на 15 років (максимально можлива міра покарання для осіб вказаного віку). Також він повинен виплатити понад мільйон гривень моральної і матеріальної шкоди матері потерпілого і більше 38 тисяч гривень судових витрат.

Винний відбуватиме покарання за умисне вбивство особи у зв’язку з виконанням цією особою службового обов’язку та придбання, зберігання бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (пункт 8 частини 2 статті 115, частини 1 статті 263 ККУ).

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили 8 одиниць зброї, майже 2 кілограми вибухової речовини, понад 4 тисячі набоїв різного калібру та паспорт на прізвище іншого громадянина.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
5 травня 2023, 14:12 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.