Сергій Галушко та Наталія Голтвянська стануть депутатами

Сергій Галушко та Наталія Голтвянська стануть депутатами

Для цього залишилося лише представити їх уже діючим обранцям кобеляцького люду. Нові депутати замінили в раді відповідно Володимира Жукова і Андрія Мельника.

Про те, що Наталія Голтвянська має отримати депутатський мандат після того, як її колега по партії  «Довіра»  Андрій Мельник прийняв рішення добровільно достроково відмовитися від повноважень, редакція повідомляла в публікації під назвою  «Нова депутатська сім’я з’явиться в міськраді».

А згодом стало відомо, що зміни відбудуться і серед депутатів, обраних від партії «Батьківщина». Щоправда, в цьому випадку про добровільність мова не йде. Натомість можна говорити про унікальний для політичної історії Кобеляк випадок.

Справа в тому, що рішення про припинення повноважень депутата від «Батьківщини»  Володимира Жукова було прийняте на рівні Всеукраїнської організації цієї політичної сили. Підписала відповідний документ керівник партії Юлія Тимошенко.

Згідно Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»,  їх повноваження достроково припиняють у наступних випадках:

Стаття 5. Дострокове припинення повноважень депутата місцевої ради

1. Повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково за наявності перелічених підстав, засвідчених офіційними документами, без прийняття рішення відповідної ради в разі:

  1. його відкликання за народною ініціативою у встановленому цим Законом порядку;
  2. припинення його громадянства України або виїзду на постійне проживання за межі України;
  3. обрання або призначення його на посаду, зайняття якої згідно з Конституцією України і законом не сумісне з виконанням депутатських повноважень;
  4. обрання його депутатом іншої місцевої ради;
  5. визнання його судом недієздатним або безвісно відсутнім;
  6. набрання законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до позбавлення волі, або набрання законної сили рішенням суду, яким його притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення або правопорушення, пов’язаного з корупцією, та застосовано покарання або накладено стягнення у виді позбавлення права займати посади або займатися діяльністю, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування;
  7. набрання законної сили рішенням суду про визнання його активів чи активів, набутих за його дорученням іншими особами або в інших передбачених статтею 290 Цивільного процесуального кодексу України випадках, необґрунтованими та їх стягнення в дохід держави;
  8. його смерті.

Як стало відомо редакції, «Батьківщина» відкликала мандат Жукова з формулюванням «за народною ініціативою».

25 травня 2023, 18:40 | Кобеляки | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.