У Нехворощі згадували творчість Раїси Кириченко

У Нехворощі згадували творчість  Раїси Кириченко

Минулого тижня в Нехворощанському будинку культури відбулася концертна програма за участі місцевих артистів.

Захід проходив у рамках обласного огляду народної творчості «Звучи, рідна мово!», присвяченого 80-ій річниці з дня народження відомої співачки Раїси Опанасівни Кириченко, повідомили в прес-службі сільської ради. Ювілей землячки відзначатиметься 14 жовтня, а до цього часу художні колективи Полтавської області змагаються за право виступати на святковому концерті.

Артисти Нехворощанської громади підготували на розгляд журі 19 номерів. Їх представили глядачам і поважному журі аматори сцени нашої громади. Колективи усіх закладів культури, крім Андріївського СБК, приїхали у Нехворощу зі своїми найкращими номерами. Їх виступи оцінювали Заслужена артистка України Наталія Сулаєва, директор обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Дмитро Соколов та майстер сцени музично-драматичного театру імені Гоголя Сергій Озерянко.

Артистів прийшли підтримати жителі громади, які віддячували за підготовку номерів гучними оплесками.

По завершенню концертної програми Дмитро Соколов повідомив присутнім, що підсумки обласного конкурсу будуть підбиті в листопаді, до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Саме на цю дату й запланований головний концерт.

Також він вручив диплом Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА вокальному ансамблю «Джерело» Нехворощанського будинку культури.

Тепер артистам залишається чекати результатів огляду-конкурсу, аби дізнатись, які з представлених номерів увійдуть до головного ювілейного заходу.

Для довідки. Раїса Опанасівна Кириченко народилася 14 жовтня 1943 року в селі Корещина Полтавської області. Українська співачка. Член Комітету Національних премій України імені Тараса Шевченка, Герой України. Нагороджена «Орденом княгині Ольги».

Пісні у її виконанні знали в Канаді, Австралії, Німеччині, Польщі, Філіппінах, Алжирі, Тунісі та інших країнах.

Померла 9 лютого 2005 року через хворобу серця. Похована в селі Корещина Глобинського району.






Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.