СБУ затримали на хабарі посадовця Лохвицької міськради

СБУ затримали на хабарі посадовця Лохвицької міськради

На Полтавщині СБУ затримала одного з посадовців Лохвицької міськради за вимагання неправомірної вигоди.

Співробітники СБУ затримали на гарячому керівника одного з відділів виконкому Лохвицької міськради під час отримання ним неправомірної вигоди. Чиновник вимагав від місцевого підприємця хабар у розмірі 2 тис. доларів США за отримання дозволу на розташування торгівельного павільйона на території міста та видачу паспорта прив᾿язки на об᾿єкт малої архітектурної форми.

Правоохоронці затримали посадовця під час отримання ним усієї суми неправомірної вигоди в порядку ст.208 КПК України. Йому повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування для встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення. Вирішується питання обрання посадовцю запобіжного заходу.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники УСБУ в Полтавській області спільно з ГУ НП в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

30 червня 2023, 08:06 | Лохвиця | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.