Кобелячанам показали виставу про царя

Кобелячанам показали виставу про царя

У рамках І етапу обласного конкурсу-огляду, присвяченого 255-річчю дня народження класика української літератури Івана Котляревського, 13 квітня 2024 року в  Кобеляцькому центрі культури та дозвілля пройшла концертна програма за мотивами п’єси Надії Крамаренко «Через тисячу літ...» .

Працівники відділу культури досить креативно підійшли до організації вистави. Глядачі не лише подивилися п’єсу авторства Надії Крамаренко. Паралельно самодіяльні артисти виступили з повноцінним концертом.

Глядачі гучними оплесками супроводжували виступи аматорського народного хору «Криниця», аматорського народного ансамблю «Барвінок», народного хору «Ветеран», танцювального колективу «Грація», народного фольклорного ансамблю «Кобеляцькі джерела», вокального гурту «Бабдвіж», вокального гурту «Співаночка».

Концерт відкрили вже легендарною піснею «Червона калина»  у виконанні аматорського народного хору «Криниця», якому підспівували і глядачі. Не вщухали аплодисменти і під час пісні «Хай буде воля»  аматорського народного хору «Ветеран». Дотепні жарти із сільського життя театральної постановки тримали увагу аудиторії до самого кінця.

Драйвовий виступ танцювального колективу «Грація» подарував гарний настрій і шалений ритм адреналіну. Душевне виконання пісні «Ой хмелю, мій хмелю» відкликалось у серці кожного присутнього  нотками любові до української пісні. Не забудеться багатьом танок «Веснянка» у виконанні аматорського народного колективу  «Барвінок». Не залишили поза увагою глядачі й «Козачку» славетної  Раїси Кириченко у виконанні Лесі Глинської. Веселі акорди вокального гурту «Бабдвіж» дарували радість і нагадували про те, яка багата пісенна історія нашої країни, а ще — які талановиті люди Полтавщини.

Звичайно ж,  не обійшлося і без збору коштів для земляків, які перебувають у лавах Збройних Сил України. Під час концерту було зібрано 9 тисяч 1 гривню, які перераховані на карту нашого земляка  Руслана Гузченка. Ці кошти будуть використані на облаштування системи радіоелектронної боротьби  із ворожими дронами.


Автор: Ігор Філоненко

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.