Руслана Онікієнка замість 8 Березня

Руслана Онікієнка замість 8 Березня

У обласному центрі змінять назви вулиць.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року в тижневику була надрукована стаття «Одну з полтавських вулиць хочуть назвати на честь Руслана Онікієнка». У ній ішлося, що в Полтавській територіальній громаді триває перейменування вулиць, назви яких пов’язані з комуністичним режимом. Вулиця 8 Березня увійшла до четвертої черги перейменування.

На засіданні робочої групи з перейменування, що відбулося 8 листопада, присутні обрали кілька варіантів із пропозицій, які надіслали під час опитування жителі обласного центру.

Для вулиці 8 Березня робоча група обрала два варіанти — уродженця Кобеляччини, військовослужбовця Руслана Онікієнка та письменниці Галини В’юн.

Руслан Онікієнко народився 21 березня 1993 року в селі Сухинівка Кобеляцького району.

У 2010-му закінчив Кобеляцький навчально-виховний комплекс №1. Далі навчався на електрозварювальника в Полтавському професійно-технічному училищі №23.

У жовтні 2011 року Руслана призвали на військову строкову службу. У армії він вирішив вступити до Національної академії внутрішніх справ на спеціальність «Психологія». Отримав диплом у 2016-му. Відтоді служив у Нацгвардії на посаді начальника служби психологічного забезпечення військової частини. Майор.

Військовослужбовець мав дружину та 4-річного сина.

22 квітня на платформі EDEM завершилося голосування за перейменування 4-ї черги вулиць Полтавської громади, які повторюють російську риторику або потребують уточнень. Загалом за перейменування вулиці 8 Березня проголосували 38 чоловік. Із 100-відсотковим результатом голосувальники підтримали варіант на честь Руслана Онікієнка

Далі результати голосування мають затвердити на виконкомі та сесії Полтавської міської ради.

До речі, ім’я Захисника носить вулиця і в Кобеляцькій громаді. На початку цього року в Сухинівці вулицю Огія перейменували на його честь.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
23 квітня, 12:05 | Полтава | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.