Для того, щоб сміття вивозили влітку, гроші потрібно виділити навесні

Для того, щоб сміття вивозили влітку, гроші потрібно виділити навесні

Одне з питань, із числа тих, що були винесені на розгляд постійної комісії Кобеляцької міської ради з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін, стосувалося виділення 773 тисяч 720 гривень для міського комунального підприємства «Водоканал Плюс». Ці гроші мають бути використані для оплати вивезення твердих побутових відходів.

Голова комісії Таміла Шевченко в телефонній розмові  «розшифрувала»  цю статтю майбутніх витрат. Таміла В’ячеславівна пояснила:

— Справа в тому, що в червні у комунальників закінчується термін дії договору із перевізником, котрий вивозить  частину побутових відходів. Це стосується саме неорганічних відходів, адже, як відомо, гілки, листя та нішу органіку комунальники вивозять на майданчик між Кунівкою і Колісниківкою. Для того, щоб заключити новий договір із потенційним надавачем послуги по вивезенню сміття, потрібно оголосити і провести тендер. І провести завчасно, влітку вже буде пізно. От для цього депутати завчасно і виділяють необхідну суму коштів.

Ще 200 тисяч, за словами депутата, виділені на відеокамери спостереження. Саме обладнання вже давно встановлене, але потрібно заплатити ще й за його підключення.

На ремонт доріг депутати планують  виділити лише 2,5 мільйона гривень. За таку суму можна хіба що «залатати»  ями на дорогах  Кобеляк.
У принципі, плачевна ситуація із станом доріг у громадах була прогнозованою. Це було зрозуміло ще тоді, коли з бюджетів громад вилучили ПДФО із зарплат військових та прирівняних до них категорій населення. А це десятки мільярдів гривень. І вся ця гігантська сума має бути витрачена на дрони, а не на дороги.


Автор: Ігор Філоненко
2 травня, 17:21 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.