Двоє світлогірців наловили риби на 150 000 гривень

Двоє світлогірців наловили риби на 150 000 гривень

Браконьєрів виявили на Кам’янському водосховищі, під час незаконного «тихого» полювання.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції в Полтавській області, 2 травня правоохоронці проводили профілактичний рейд у акваторії Кам’янського водосховища. На території регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», неподалік села Світлогірське Кобеляцької громади, поліцейські виявили двох місцевих чоловіків, які ловили рибу сітками.

Тимчасовий виконуючий  обов’язків начальника сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького райуправління поліції Вадим Масляний розповів, що в рейді взяли участь працівники очолюваного ним сектору спільно з батальйоном поліції особливого призначення. Правоохоронці затримали двох світлогірців 1958 та 1963 років народження, які за допомогою трьох сіток загальною довжиною 140 метрів зловили 20 кілограмів риби. За попередніми підрахунками, браконьєри завдали державі збитків на 150 000 гривень.

За цим фактом кобеляцькі правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним проми

лом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання: до трьох років обмеження волі.
Нагадаємо, що 1 квітня на Полтавщині розпочалася щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у річках, їх кореневих водах та в придаткових водоймах річок.

Заборона на вилов риби триває:

  • до 20 травня — у річках та їх кореневих водах,
  • до 30 червня — у придаткових водоймах річок,
  • до 16 червня — на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищах.

Автор: Олександр ДІДЕНКО
9 травня, 17:05 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.