Полтавська робоча група «Прозорість і підзвітність» підозрює значну переплату на закупівлі ультразвукового діагностичного сканеру

Полтавська робоча група «Прозорість і підзвітність» підозрює значну переплату на закупівлі ультразвукового діагностичного сканеру

Ризики щодо закупівлі одного з комунальних медзакладів Полтавської громади виявили фахівці робочої групи “Прозорість і підзвітність”.

Установа планує придбати ультразвуковий діагностичний сканер. Очікувана вартість – 5,3 млн грн. Єдиний учасник тендеру – підприємство, зареєстроване в Києві. Воно імпортує і реалізує відповідну продукцію.

Проте, як повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін, є нюанс. Податківці за попереднім аналізом виявили, що державним і комунальним установам обладнання компанія реалізує на 1-1,3 млн грн дорожче, ніж приватним. Крім того, фахівці додали, що за аналізом відкритих джерел можна знайти апарат, на 1 млн грн дешевший.

Щодо компанії наявні кримінальні провадження, де підприємство підозрюється у незаконному заволодінні державними коштами. Правоохоронці до наступного засідання ретельно проаналізують судові рішення та реєстри. Аудитори перевірять відповідність тендерної документації чинному законодавству. Також запросимо представників комунального підприємства, аби з’ясувати всі деталі.

8 травня, 18:09 | Полтава | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.