Звання «народний» і «зразковий» підтвердили 7 колективів

Звання «народний» і «зразковий» підтвердили 7 колективів

Аматори Кобеляцької громади взяли участь у обласному заході, під час якого вони демонстрували свої таланти і збирали кошти на Збройні Сили України. 

Мистецький захід, що відбувся в Кобеляках 15 червня, проходив у рамках обласного огляду-конкурсу народної творчості «Де згода в сімействі» та присвячувався 255-річчю від дня народження Івана Котляревського.

На сцені виступили 18 аматорських колективів та 14 окремих виконавців закладів культури Кобеляцької міської територіальної громади і аграрного ліцею. 

Усього свої вокальні й танцювальні здібності продемонстрували 226 учасників.

Також 7 аматорських колективів, котрим присвоєні звання «народний» та «зразковий», підтверджували свій статус. Зокрема, це хори «Криниця», «Ветеран» та «Чисті криниці», танцювальний колектив «Барвінок», фольклорний ансамбль «Кобеляцькі джерела» та аматорський театр. Відзвітував також зразковий дитячий хореографічний колектив «Радість».

Як повідомили в Полтавському обласному центрі народної творчості та культурно-освітньої роботи, виступи артистів оцінювали члени обласної атестаційної комісії Людмила Солод і Ольга Озерянко та артист музично-драматичного театру імені Гоголя Олександр Князь. Вони дала високу оцінку творчим здобуткам колективів, які представили на огляді звітні мистецькі програми.

Доки тривали виступи артистів, у фойє Кобеляцького Центру культури та дозвілля працювала виставка робіт майстрів народної творчості.

Також тривав збір коштів на потреби Збройних Сил. Зібрані 1415 гривень будуть направлені на потреби військовослужбовців.

 







Автор: Олександр ДІДЕНКО

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.