Сміття з Кобеляк вивезуть за 884 тисячі

Сміття з Кобеляк вивезуть за 884 тисячі

Послуги по перевезенню відходів надаватиме фермерське господарство «Некст». Це підприємство виграє уже п’ятий подібний тендер.

Тендер на перевезення відходів оголосило кобеляцьке комунальне підприємство «Водоканал Плюс». Аукціон по визначенню переможця мав відбутися 11 червня. Але не відбувся, оскільки свою пропозицію подав лише один учасник.

Цим учасником виявилося фермерське господарство «Некст», зареєстроване в 2019 році в Лубнах. Судячи з інформації, із відкритих джерел, окрім вирощування різних сільськогосподарських культур, це фермерське господарство має право ще й надавати транспортні послуги.

Цікаво, що у свій час у засновниках цього господарства числилися Юрій та Олександр Коби. Такі ініціали мають фермери із села Вишневе Білицької громади, яким палили техніку і відбирали майно за борги.

У 2022-му році обох Коб видалили із засновників та бенефеціарів. Зараз підприємством керує Сергій Кіян.

Протягом 2024 року фермерське господарство «Некст» взяло участь у п’яти тендерних закупівлях. Усі тендери були оголошені кобеляцьким комунальним підприємством «Водоканал Плюс». Одна закупівля виявилася безуспішною. Всі інші подібні торги виграв саме «Некст». Підприємство перевозили  в Кобеляки пісок і, навпаки, вивозило з громади побутові відходи. За це йому протягом року вже заплатили 1 мільйон 4 тисячі 499 гривень.

І от зараз «Некст» фактично виграв черговий аукціон. Але договір між ним і «Водоканалом Плюс» на момент підготовки цієї публікації ще не був підписаний та оприлюднений.

Якщо ж договір таки вступить у силу, то фермерське господарство за 884 тисячі гривень зобов’язується вивезти 6500 кубометрів сміття. Судячи по оголошеній відстані перевезення, возитимуть у Горішні Плавні. А перевезення одного кубометра коштуватиме 136 гривень.


Автор: Ігор Філоненко
21 червня, 15:23 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.