Біля Григоро-Бригадирівки можуть ліквідувати сміттєзвалище

Біля Григоро-Бригадирівки можуть ліквідувати сміттєзвалище

Принаймні у випадку, якщо служителі Феміди підтримають позов правоохоронців та екологів.

Минулого тижня пресслужба Полтавської обласної прокуратури повідомила, що з метою ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища працівники органу державної влади  пред’явили позов до виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради.

Зокрема, Кременчуцька окружна прокуратура виступає за ліквідацію звалища, котре знаходиться поблизу села Григоро-Бригадирівка.

Прокурори позиваються в інтересах держави, у особі Державної екологічної інспекції Центрального округу,  до виконавчого комітету Горішньоплавнівської міськради.

У пресслужбі пояснили, що внаслідок неконтрольованого вивезення сміття неподалік Григоро-Бригадирівки утворилося стихійне сміттєзвалище твердих побутових відходів, проте міськрада не вживає заходів для його ліквідації.

Позов розглядатиме Полтавський окружний адміністративний суд.

Також прокурори наголосили, що місцеві ради несуть відповідальність за стан навколишнього природного середовища на своїй території і в межах своєї компетенції. Серед іншого — організовують управління побутовими відходами, відходами будівництва та знесення на своїй території (статті 15, 19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»).

Нагадаємо, що до укрупнення районів та створення громад Григоро-Бригадирівка входила до складу Кобеляцького району. Однойменній сільраді підпорядковувалися населені пункти: Григоро-Бригадирівка, Мотрине і Солошине.


Автор: Олександр ДІДЕНКО

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.