У Полтаві відновлення меморіалу поховання воїнів доручили підряднику з однією працівницею, - група «Прозорість і підзвітність»

У Полтаві відновлення меморіалу поховання воїнів доручили підряднику з однією працівницею, - група «Прозорість і підзвітність»

Члени робочої групи «Прозорість і підзвітність» виявили кілька проблем при розгляді закупівлі структурного підрозділу Полтавської міської ради: можливе завищення ціни, неофіційно працевлаштовані робітники та укладення договору без використання електронної системи Prozorro.

«Замовник уклав договір на відновлення трьох намогильних споруд меморіалу поховання воїнів на Центральному міському кладовищі. Сума – 995 тис. грн. Фахівці звернули увагу на цей договір, бо напередодні замовник оголосив відкриті торги на відновлення частини намогильних споруд цього ж комплексу. Очікувана вартість закупівлі – 3,6 млн грн», – зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Виникло питання, чому три споруди були винесені в окрему закупівлю, яку провели без використання системи Prozorro. У відкритому доступі немає інформації про обсяг робіт і їхню вартість, що може створити ризики завищення ціни.

Представники громади пояснили, що об’єкти різні, тому їх не можна було об’єднати в одну закупівлю. Проєктанти й експерти провели відповідні розрахунки. Податківці виявили, що у підрядника офіційно працевлаштований лише один співробітник – жінка 59 років. Було рекомендовано звернути увагу на цю ситуацію та виправити її.

«До наступного засідання аудитори й податківці проаналізують закупівлю, а поліція перевірить переможця торгів. Ми тримаємо це питання під контролем», – додав Філіп Пронін.

17 липня, 12:46 | Полтава | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.