Генераторна «проба пера» в Біликах була успішною

Генераторна «проба пера» в Біликах була успішною

У минулому номері «ЕХО» ми вже повідомляли, що керівництво Білицької громади, зважаючи на відсутність води в оселях  як біличан, так і жителів інших населених пунктів, вирішило задіяти суперпотужні генератори.

Заступник білицького селищного голови Сергій Петров, якого ми запитали про результат експерименту із використанням генераторів, відповів:

— Ну, експериментом, по великому рахунку, цей захід назвати не можна. Ми й так розуміли, що генератори запустять насоси на наших артсвердловинах. А зараз визначили, скільки бензину реально споживає таке обладнання за годину роботи. Як на мене, все вдалося. Насоси ми запустили, бензину потрібно від 5 до 7 літрів на годину. Башту ми заповнюємо за пару годин.

За словами Петрова, генератори будуть задіювати в критичні моменти, коли електроенергію відключатимуть на чотири години і більше. При такій ситуації без підкачування води за допомогою генератора обійтися не вдасться. У інших населених пунктах громади буде достатньо привозити генератор один раз на два дні й заповнювати водонапірні башти. Це відбуватиметься в разі, якщо електроенергії не буде по шість годин.

Посадовець роз’яснив:

— Люди повинні розуміти, що такий генератор важить до тони. Вручну його на причеп не завантажиш і легковим автомобілем не перевезеш.
Також Петров розповів, що під час закачування води за допомогою генератора він і комунальники на власні очі побачили, якими великими є її витрати.

Петров сказав:

— Вода із башти зникала прямо на очах. Це через шалений її розбір. Я розумію людей, тільки-но з’являється вода і електрика, вони все вмикають, всі ємності заповнюють. Але ж і земляки повинні розуміти, що в разі, коли воду одночасно набирають десятки, якщо не сотні людей, то її фізично в башті і трубах не вистачить.

.... Від автора: у понеділок увечері пройшов невеличкий дощ. У вівторок вранці вода із крана бігла, як у добрі  довоєнні часи.


Автор: Ігор Філоненко
27 липня, 10:03 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.