Учасники Lighthouse відзначили своє дворіччя

Учасники Lighthouse відзначили своє дворіччя

На честь чергового дня народження колективу юні зірки на чолі з хореографом Максимом Якименком влаштували танцювальне шоу.

12 жовтня в Кобеляцькому центрі культури і дозвілля відбувся благодійний вечір, присвячений другій річниці роботи театру танцю «Lighthouse». На сцені виступили десятки талановитих дітей різних вікових категорій, які подарували глядачам чудові танцювальні номери. Загалом звітний концерт тривав майже три години і складався із 49 хореографічних композицій, що включали групові постановки, дуетні композиції та сольні виступи.

Під час благодійного заходу було зібрано 19 800 гривень, які передали нашому земляку, бійцю 71-ої десантно-штурмової бригади Валентину Кочубею  на протезування лівої кінцівки. 1500 гривень юні благодійники направили 116-ій бригаді ТРО на ремонт автомобіля.

Засновник колективу і викладач Максим Якименко відзначив, що за час роботи театру танцю чимало його учасників змогли розкрити свій потенціал. Діти із задоволенням тренувалися, вивчали нові постановки та брали участь у різноманітних конкурсах. За два роки учасники колективу здобули 50 золотих, 39 срібних та 13 бронзових нагород всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Колектив має три почесні нагороди Гран-прі фестивалю.

Що ж стосується хореографічної роботи, то, за підрахунками викладача, з моменту заснування спільно з дітьми було створено близько ста хореографічних композицій, поставлено 3 повноцінні хореографічні вистави, 2 хореографічні сюїти.

Користуючись нагодою, Максим Якименко подякував за допомогу в організації концертів та підготовці костюмів усім батькам, швачкам — за непросту роботу у створені образів для артистів, власникам закладу Laung-bar FABRIKA, Олександру Казиріду та Олександру Шевцову, — за постійну підтримку дітей та надання приміщення для творчого розвитку молоді нашого міста, адміністрації та працівникам ЦКД, міської ради, аграрного ліцею — за допомогу в організації та проведенні нашого заходу.

Також хореограф додав, що його часто запитують, як йому вдається створювати таку кількість номерів? Відповідь на це питання дуже проста: Максима надихає життя, при чому — у всіх його проявах (хороших, поганих, яскравих і темних, приємних та не дуже). Керівник Lighthouse вважає, що сцена — це транслятор нашого буття. При цьому театр повинен не тільки розважати, а ще і навчати свого глядача. Інколи показувати те, що всі ми з вами так стараємося не бачити! Тому колектив театру танцю продовжує активно працювати і розвиватися, навчати та навчатися.

До речі, очільник громадської організації «Кобеляцьке земляцтво» Леонід Митько підготував відкритий лист до виконуючого повноваження кобеляцького міського голови Василя Кіптілого та депутатів міськради, де прохає розглянути питання про занесення  на електронну дошку пошани Кобеляцької міської ради світлини хореографічного колективу «Театр танцю Lighthouse» за вагомий внесок у розвиток хореографічної творчості, самобутньої національної культури, збереження традицій українського народу і високу майстерність.


Автор: Олександр ДІДЕНКО

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.