Міська рада виділила ще на допомогу військовим

Міська рада виділила ще на допомогу військовим

Під час чергового виконкому Кобеляцької міської ради проголосували за виділення 200 тисяч гривень матеріальної допомоги військовослужбовцям-землякам.
Усього ж  із початку 2024 року на різні потреби армії з бюджету Кобеляцької міської ради виділили більше 6 мільйонів гривень.

Ці кошти були направлені  як на матеріальну допомогу, так і на придбання різного військового спорядження й техніки, включно із безпілотниками.

Лише на виплати матеріальної допомоги військовим-землякам із бюджету громади з початку року виділили 1 мільйон 975 тисяч гривень.

На забезпечення армії витратили 3 мільйони 742 тисячі, ще 630 тисяч міська рада направила в Полтавську районну раду у вигляді субвенції. Ці кошти теж пішли на військо.

Окрім того, під час засідання виконкому було прийняте рішення щодо допомоги місцевій лікарні в придбанні реабілітаційного обладнання. Його використовуватимуть для відновлення  як цивільних, так і земляків, які повернулися з армії.

Виконуючий обов’язки міського голови Василь Кіптілий висловив сподівання на те, що до кінця року сума допомоги ЗСУ ще зросте. Він пояснив:

— Ми прагнули і прагнемо виділяти на ЗСУ максимально можливі суми. Не завжди це вдається. Скажімо, три місяці в бюджету не було перевиконання і ми не могли виділяти на армію додаткові кошти. Тому прохаю земляків вчасно і в повному обсязі сплачувати податки.  Адже частина податкових надходжень в обов’язковому порядку йде на підтримку ЗСУ.


Автор: Ігор Філоненко
17 жовтня, 15:45 | Кобеляки | Благодійність

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.