Жугана поновив суд, а працює Царичанська

Жугана поновив суд, а працює Царичанська

Досить неоднозначна ситуація складається нині в кобеляцькому відділі освіти. Це пов’язано  як із рішенням Адміністративного суду, так і з можливою мобілізацією поновленого чиновника.

Ще минулого тижня з інтернет-джерел стало відомо, що Полтавський окружний адміністративний суд поновив на посаді екс-керівника відділу освіти Дмитра Жугана.

Сам Дмитро Ігорьович підтвердив редакції, що звертався із відповідним позовом до суду. І, за його словами, ухвалою суду скасований конкурс на посаду начальника відділу освіти, котрий проводила влітку міська рада, сам Дмитро Жуган поновлений на посаді, а з бюджету йому мають виплатити більше 70 тисяч гривень зарплати за період вимушеного прогулу.

Між тим, до виконання своїх нових (старих) обов’язків у відділі освіти станом на понеділок, 14 жовтня, Дмитро Ігорьович так і не приступив.

У всякому випадку, в цей день де-юре і де-факто відділом освіти керувала Світлана Царичанська, яка перемогла в конкурсі, проведення якого оскаржував Жуган.

Пікантності ситуації додав ще й факт можливого призову Дмитра Жугана в лави ЗСУ. Нібито, одразу після появи інформації про рішення суду Дмитро Жуган прийшов у відділ освіти, а там його вже чекали із повісткою.

І очолював мобілізаційні заходи ледве не сам виконуючий обов’язки міського голови Василь Кіптілий.

Під час перевірки цієї інформації редакції стало відомо, що вона відповідає дійсності не на сто відсотків. У всякому випадку, Кіптілий повістку Жугану не вручав і навіть не був присутній при цьому.

Цей факт редакції підтвердили обидва чиновники — і Кіптілий, і сам Жуган. Повістку вручали співробітники міської ради.

Коментуючи ситуацію, Василь Кіптілий сказав:

— Так, я вже чув, що про ситуацію розказують всякі блогери. Але ж давайте відділимо правду від чуток. Кожного дня, згідно із вимогами законодавства, я отримую і підписую документи, пов’язані  з мобілізацією. Участь у мобзаходах органів місцевого самоврядування передбачена законодавством. Так, у одному із списків фігурує і прізвище Жуган. Є там і прізвища багатьох відомих у громаді людей. Усі вони повинні виконувати закон, отримувати повістки, далі діяти згідно з вимогами цих документів. Вручали повістку і Жугану. Це робили працівники міської ради, у чиї обов’язки це входить. Я особисто в цей момент взагалі перебував у іншому місці.

Щодо рішення суду про поновлення Дмитра Жугана на посаді, Кіптілий зазначив наступне:

— Поки що офіційної ухвали суду, що має надійти в міську раду в паперовому вигляді із дотриманням процедури, я не бачив. Саме тому й не підписував розпорядження про поновлення Дмитра Ігорьовича на посаді.

У свою чергу, Дмитро Жуган під час особистої зустрічі сказав, що отримання міською радою рішення суду є справою кількох найближчих днів. Щодо отримання повістки, то він лише відзначив, що факт мав місце, але була порушена процедура.

Отже, розв’язка ще не настала. Чим усе скінчиться, ми обов’язково дізнаємося і повідомимо читачів.

І, при нагоді, поцікавимося, скільки чиновників чи депутатів міської ради отримали повістки і хто з них дійсно служить у лавах ЗСУ.


Автор: Ігор Філоненко

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.