Товченики Кобеляччини можуть внести до переліку нематеріальної культурної спадщини області
В Управлінні освіти, культури, туризму, молоді та спорту Кобеляцької міської ради відбулося засідання комісії, присвячене збереженню та популяризації кулінарних традицій нашого краю.
Особливу увагу приділили традиційній місцевій страві – товченикам. За підсумками обговорення ухвалено рішення про включення цієї страви до обласного переліку нематеріальної культурної спадщини.
Про це повідомили у Кобеляцькій міській раді.
«Товченики – проста, на перший погляд, але надзвичайно символічна страва. Вона уособлює родинне тепло, дух вечорниць і щиру українську гостинність, які передаються від покоління до покоління», – написали у пресслужбі.
Визнання товчеників на рівні області стане важливим кроком у збереженні автентичності Кобеляччини. Адже саме з таких страв складається мозаїка традицій, якою пишається громада та прагне передати майбутнім поколінням.
Додати коментар